Mainos

Lenita Airisto puolustaa Teija Sopasta poismenon jälkeen

Suorasanainen Lenita arvelee hyvän ystävänsä murtuneen kohtelusta, jota tämä sai osakseen Yleisradion taholta.

Suru-uutinen tavoitti Lenita Airiston tiistaina aamupäivän aikana. Lenitan ja Teijan tiet kohtasivat jo 1950-luvun alussa, kun Teija Sopanen kruunasi nuoren Lenita Airiston uudeksi Suomen neidoksi. Missiaikojen jälkeen kumpikin kaunotar päätyi tv-kuuluttajiksi. Naisia yhdisti vielä kolmaskin asia, taistelu omista eläkkeistä.

Kuusi vuosikymmentä kestänyt ystävyys säilyi läpi erilaisten elämänvaiheiden, vaikka loppuvuosina ystävät eivät olleet enää niin tiiviisti tekemisissä.

– Juttelin viimeisen kerran Teijan kanssa keväällä. Hän oli silloin maalla, eikä hän kertonut minulle olevansa vakavasti sairas. Hän kuulosti minusta elämäänsä tyytyväiseltä ja onnelliselta, vaikka häntä luonnollisesti harmitti Yleisradion kohtelu häntä kohtaan, Lenita muistelee ystävysten viimeistä yhteydenottoa.

Lenita viittaa Yleisradion ja Teija Sopasen paljon julkisuutta saaneeseen eläkekiistaan. Legendaarinen tv-kuuluttaja vaati Yleisradiota maksamaan hänelle saamattomiksi jääneitä eläkkeitä. Käräjäoikeus tuomitsi Ylen Eläkesäätiön maksamaan Teija Sopaselle taannehtivasti vähän yli 23 000 euroa eläkettä. Käräjäoikeuden päätös annettiin marraskuussa 2010, mutta Ylen Eläkesäätiö valitti asiasta hovioikeuteen.

Suorasanainen Lenita uskoo rankan oikeustaistelun vieneen Sopasen voimat.

– Keväällä Teijan kanssa keskusteltiin asiasta ja hän sanoi, ettei eläke riitä mihinkään. Olen vakuuttunut, että tämän asian aiheuttama mielipaha, nöyryytys ja paha olo mahdollisesti edesauttoi Teijan sairastumista. Kaikki asiat vaikuttaa aina kaikkeen, Teijan voimat eivät enää riittäneet. Teija joutui nöyrtymään, menemään oikeuteen saakka peräämään omia rahojaan, kun miehet hoitavat tällaiset asiat saunassa. Raha, jonka vuoksi Yle hylkäsi Teijan, on Yleisradiolle vain murusia, mutta Teijalle se oli iso raha.

Ystävänsä kohtelusta sydämistynyt Lenita toivoo Ylen herrojen näkevän toiminnastaan painajaisia.

– Missä ovat Ylen herrasmiehet? Teija sanoi minulle, että Yle näyttää odottavan hänen kuolemaa. Nyt heille on sitten helpotus, että Teija kuoli. Minua raivostuttaa tällainen epäoikeudenmukaisuus, ylimielisyys ja valheellisuus, Teija oli kuitenkin niin sydämellinen ihminen joka ei halunnut pahaa kenellekään, Lenita sanoo.

Teija Sopanen kuoli 78-vuotiaana vaikean sairauden murtamana.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja