Lemmikkien karvat irtoavat matosta ikkunalastalla!

Lemmikit tuovat iloa elämään. Samalla moni lemmikin omistaja tuskailee joka puolelle levittyvien karvojen kanssa, jotka tuntuvat tunkeutuvan syvälle kangassohviin ja mattoihin.

Vaikka lemmikkieläin ei saisikaan istua sohvalla, se varmasti tekee niin isäntäväen ollessa poissa. Maton päällä kölliminen on taatusti talvipakkasilla mukavampaa kuin paljaalla lattialla. Ja karvoja irtoaa, harjasipa eläimen kuinka hyvin tahansa.

Osan karvoista saa irroitettua imurilla, osa jää yhä tekstiiliin tai mattoon. Osan saa harjattua pois esimerkiksi tiskiharjalla, mutta valitettavasti se ei sovi kaikille pinnoille. 

Joku käyttää kosteaa tiskihanskaa pyyhkimiseen. Se onkin varsin kätevä, jos puhdistettava ala on pieni, mutta ison maton paijaamiseen menee kauan aikaa.

Kokeile ikkunalastaa! Pyyhi sohva, nojatuoli tai matto ikkunalastan avulla. Pehmeä kumilasta joustaa ja painuu tekstiilin kuituihin sitä vahingoittamatta. Lemmikinkarvat tarttuvat lastaan ja ne on helppo pyyhkäistä siitä pois. Samalla saat myös muita muruja ja roskia irroitettua.

Lue myös:

    Uusimmat