Leijonille oma Finnkampen-turnaus

Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliitot ovat sopineet Kanadan MM-kisoissa toukokuussa uudesta Suomi – Ruotsi maaotteluturnauksesta, joka järjestetään sekä Suomessa että Ruotsissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Finnkampen otellaan lauantaina 6.9.2008 Södertäljessa Ruotsissa ja sunnuntaina 7.9.2008 Helsingin jäähallissa.

Viikonlopun mittainen ja vuotuiseksi perinteeksi muodostettava Finnkampen on ollut molemmilla liitoilla tavoitteena jo pitkään. Nyt mm. Tshekin EHT-turnauksen siirryttyä keväälle, on sopiva kansainvälinen tauko ja molemmille osapuolille sopiva yhteinen ajankohta löytynyt.

Finnkampenin ensisijainen tavoite on tarjota viikonlopun mittainen elämys Suomi–Ruotsi–maaotteluhengessä. Pyrkimys on tuoda näkyville ja suuren yleisön tietoisuuteen A-maaotteluiden lisäksi myös kaikki muut MM-kisoja pelaavat maajoukkueet, joita ovat naisten maajoukkue, Pikkuleijonat (U20) sekä poikien (U18) ja tyttöjen (N18) maajoukkueet.

Finnkampenin pisteytys tukee myös lisäelementtien arvoa: itse otteluista jaetaan normaalisti voittajalle 3 pistettä (ottelun tasapeli, jatkoaikavoitto ja voittolaukauskilpailu EHT-säännöillä), mutta lisäksi taitoradasta ja tekniikkakilpailuista kustakin voittajalle 2 pistettä.

Pelien osuus pisteissä on siis yhteensä 9 pistettä turnauspäivää kohden ja taitoratojen sekä tekniikkakilpailujen osuus 8 pistettä turnauspäivässä. Näin ollen päivän aikana pisteitä on jaossa yhteensä 17 ja koko Finnkampenin jaettavien pisteiden yhteissaldo kasvaa 34 pisteeseen.

Erän aikana pidettävissä tekniikkakilpailuissa nähdään mm. tarkkuuslaukauskisa, rangaistuslaukauskilpailu sekä nopeusviesti. Näihin kisoihin osallistutaan ns. sekajoukkuein eli sekoittaen edustajia niin miesten, naisten kuin nuorten maajoukkueista. Lisäksi erillisessä taitoradassa kamppailevat joukkueidensa taitavimmat pelurit.

Lue myös:

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:


(englanninkielinen)


Lue myös:

    Uusimmat