Leijonien maailmanmestarilla hurja tavoite – NHL:n ykköstorjujan asema nopeasti haltuun

Keväällä 2019 Kevin Lankinen oli Leijonien MM-kultajoukkueen kulmakivi. Lankisen käsittämätön iltapuhde takasi Leijonille finaalipaikan. Ja itse huipennuksessa hän tarjosi Suomelle ainekset kultajuhliin. Nyt Lankinen kaavailee hurjaa loikkaa.

– 2020.

Tämä on vastaus kysymykseen, milloin Kevin Lankinen nähdään Chicago Blackhawksin ykkösmaalivahtina.

Itseluottamus on tapissa.

Konkretian tasolla tämä tarkoittaisi sitä, että Lankinen syrjäyttäisi Blackhawksin nykyisen ykkösmaalivahdin Corey Crawfordin.

Crawford, 35, on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja.

Lankisen kauden 2019-2020 piti päättyä olkapääleikkaukseen, joka tehtiin maaliskuun alussa.

Sitten tilanne muuttui.

Koronaviruspandemia on lykännyt NHL-kauden lopetusta kuukausilla eteenpäin. Tämän aikana Lankinen on ehtinyt toipua leikkauksesta.

– Pääsin aika nopeasti Suomeen – ikään kuin kaiken alta pois. Olen saanut huilata ja olen saanut paikat kuntoon. Nyt olen ehtinyt jo useamman kuukauden ajan harjoitella ja tuntuu siltä, että mies alkaa olla aika hyvässä iskussa.

– Paikat ovat kunnossa ja jos kausi jatkuu, niin olen valmis hyppäämään askiin, Lankinen ilmoittaa MTV Urheilun haastattelussa.

Chicagoon

Ex-HIFK-maalivahti Lankinen on tehnyt hiljalleen nousua Blackhawksin organisaation sisällä. Tällä kaudella Lankinen on pelannut 21 AHL-ottelua Rockford IceHogsin riveissä.

Nyt hän on tyrkyllä, kun Blackhawks miettii vaihtoehtoja loppukesän pudotuspelejä varten.

– Olemme käyneet keskusteluja, Lankinen vahvistaa, viitaten Blackhawksin johtokuntaan.

– Toki, tämä on aika hämmentävä tilanne. Tuntuu, että oikeastaan kukaan ei tiedä, että milloin jatketaan. Aika sellaista päivä kerrallaan -elämää tässä eletään, Lankinen sanoo.

– Olisin lähtenyt joka tapauksessa käymään siellä (leikkauksen jäljiltä). Koronatilanne on vaikeuttanut matkustamista ja siihen on pitänyt sopeutua. Mutta täällä Suomessa on ollut hyvä olla. Täällä on pidetty huolta. Olemme tehneet koko kevään ajan kovasti töitä fysioterapeuttini Sami Hämäläisen ja fysiikkavalmentajani Ari Räsäsen kanssa.

Kuntoutus ja harjoittelu on edennyt siihen pisteeseen, että Lankinen on jo päässyt jäälle. Loukkaantumishuolet ovat takana päin.

– Tämä kevät ja alkukesä on ollut kokonaisuudessaan aika pitkä pätkä. Nyt on voitu rakentaa peruskuntopohjaa. Sitten kun pelit lähestyvät, niin sitten keskitymme räjähtävyyteen. Nyt on ollut hyvä aika ladata akkuja niin henkisesti kuin fyysisesti ja valmistautua kohti tulevaa, Lankinen miettii.

Valmis NHL:ään

Lankinen on nouseva suomalainen maalivahtinimi. Hän edustaa tulevaisuutta, muun muassa Minnesota Wildin Kaapo Kähkösen kanssa.

– Suomesta on tulossa maalivahteja, sen voin taata. Ei ole mitään huolta siitä, Lankinen kuittaa, liittyen viime aikojen puheenaiheisiin.

Lankisella on syytä hymyyn, sillä hän on saanut viestiä omasta tulevaisuudestaan.

Huhtikuun alussa Lankinen allekirjoitti kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Blackhawksin kanssa. Kontrahdin tärkein huomio liittyy sen pykäliin. Ensimmäisellä kaudella Lankista voidaan vielä liikuttaa vapaasti NHL:n ja AHL:n välillä. Toisella kaudella sopimus on yksisuuntainen, mikä tarkoittaa sitä, että Lankinen pitää laittaa siirtolistalle, mikäli hänet halutaan lähettää AHL:ään.

– Sopimus luo turvaa. He näkevät minussa heidän tulevaisuutensa. He halusivat kiinnittää minut pariksi vuodeksi ja he näkevät, että minulla on potentiaalia nousta isompaan rooliin.

– Siksi seurassa jatkaminen oli loppupeleissä aika helppo päätös. Olen tyytyväinen siihen, että hommat pysyvät ennallaan ja voin ottaa seuraavan askeleen Chicagossa, Lankinen iloitsee.

Miten itse koet, kuinka kaukana NHL on tällä hetkellä?

– Koen, että olen valmis pelaamaan siellä. Totta kai, aina voi kehittyä ja aina voi mennä eteenpäin. Viimeiset pari vuotta ovat opettaneet paljon. Olen nähnyt läheltä sen, mitä NHL vaatii ja olen päässyt haistelemaan tunnelmaa. Näen, että voisin hyvinkin pärjätä siellä.

– Täytyy vain antaa viimeiset näytöt, että paikka aukeaa, Lankinen sanoo tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja