Leijonat aloitti terävästi, sitten Tshekki otti ohjakset käsiinsä – näin keskiviikon EHT-peli eteni

Jääkiekon MM-kisat ovat jo aivan oven takana. Leijonat avasi keskiviikkona omalta osaltaan Tshekin EHT-turnauksen ottelulla isäntämaata vastaan. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos, Tshekin EHT-turnaus, Suomi–Tshekki 1–2 (1-0, 0-1, 0-1):

3. erä:

60.00: Suomi paransi kolmanteen erään. Lopussa vielä pientä tonttia Kontiolalla ja Ruohomaalla. Tshekille kuitenkin 2–1-voitto.

58. min: Ei oikein lähde Suomen ylivoima. Ei minkäännäköistä pyöritystä.

55.34 JÄÄHY! Leijonille makeaan paikkaan ylivoima. Tshekiltä Tomas Zohorna boxiin, syynä väkivaltaisuus.

54. min: Suomen tasoitusmaali lähellä. Tshekin maalivahti Will katselee jo selkänsä taakse. Pienestä jää kii.

52. min: Tshekillä ote kenttätapahtumista. Suomen vaikeudet jatkuvat.

48.48 MAALI! Tshekki, 2-1. Asialla Matej Stransky, joka ohjaa Ondrej Vitasekin heiton sisään. Terävä vastaisku EHT-turnauksen isäntämaalta.

47. min: Leijonien nelosketju rakentelee loistopaikan suorasta hyökkäyksestä. Mäenalanen ei saa kuitenkaan sudittua kiekkoa sisään takatolpalta.

45. min: Suomen ykkösketjulta ensimmäiset hyvät tontit. Kontiola kokeilee ensin, Ojamäki valppaana irtokiekossa. Mutta ei reppua.

44. min: Tshekki on saanut juonenpäästä kiinni ylivoimalla. Taas vaarallista pyöritystä. Suomi ei kuitenkaan hötkyile alivoimalla. Säteri varmana tolppien välissä.

41.25 JÄÄHY! Leijonille vaikea alku myös kolmanteen erään. Suomen puolustuksesta Lindbohm boxiin, syynä kampitus.

Kello 22.40: Kolmas erä käyntiin. Pystyykö Leijonat parantamaan vielä pelin loppuvaiheilla?

2. erä:

Kello 22.32: "Itselläkin on ollut useampi hyvä tekopaikka. Pitäisi vain tylysti laittaa sisään", Teemu Turunen totesi TV5:llä.

40.00: Leijonien vaikeudet jatkuvat. Tshekki isossa kuvassa selkeästi edellä. Valkopaidat jatkuvasti kaksinkamppailuissa niskan päällä. SM-liigasta tuttu puolustaja Sulak vastasi Tshekin tasoitusmaalista.

37.44 MAALI! Tshekki, 1-1. Nyt pyörii hienosti Tshekin ylivoima. Tasoitusmaali syntyy Kärpät-puolustajan Sulakin lavasta. Siniviivakuti pamahtaa ohi Säterin.

36.12 JÄÄHY! Suomelle alivoimaa, kun Jokerit-hyökkääjä Pakarinen boxiin, syynä kiinnipitäminen.

35. min: Tshekki vie taas kaksinkamppailut. Leijonat purjeessa.

32. min: Suomi rakennellut muutaman mainion paikan Tshekin päädyssä. Esillä erityisesti kaksikko Ruohomaa-Turunen.

30. min: Heti kun Suomi saa painetta Tshekin päätyyn, lopputuloksena on loistotontti. Ruohomaa paikassa, mutta ei sikaria.

29. min: Suomi nyt helisemässä. Tshekillä taas vahva ote kenttätapahtumista.

26. min: Tshekin hyökkääjältä Matej Stranskyltä väkevä nousu Leijonien maalille. Säteri selvittää huipputontin. Tilanne yhä Suomelle 1-0.

23. min: Ei oikein nyt lähtenyt Leijonien ylivoima rullaamaan. Alueelle viennissä suuria vaikeuksia.

21.08 JÄÄHY! Leijonille ottelun ensimmäinen ylivoima, kun Ondrej Vitasek boxiin. Syynä mailasta kiinnipitäminen.

Kello 21.51: Toinen erä käyntiin. Tshekki on ollut isossa kuvassa hieman edellä. Suomi kuitenkin johtaa.

1. erä:

Kello 21.43: "Aika yksinkertainen kaava: kiekkoa viivaan ja ykkösellä maalille. Hienoa, että meni sisään", Leijonien avausmaalin tekijä Rindell sanoi TV5:llä.

20.00: Ensimmäinen erä paketissa. Loppuun vielä pienet painit. Suomi johtoasemasta ensimmäiselle erätauolle Jukurit-puolustajan Rindellin maalin myötä.

20 min: Säteriltä muutama iso torjunta erän loppuun. KHL-tähtivahti aloittanut väkevästi Tshekki-taiston.

19. min: Rauhallisempi jakso erän loppuun. Tshekki saanut taas hieman otetta vaikeamman jakson jälkeen. Valkopaidat aktiivisina.

16. min: Tshekillä vaikeuksia ylivoimansa kanssa. Suomi selvittää ongelmitta molemmat kaksiminuuttiset.

12.52 JÄÄHY! Suomelle lisää alivoimaa. Tällä kertaa boxiin Jokerit-puolustaja Tommi Kivistö. Syy: koukkaaminen.

11.14 JÄÄHY! Tshekki saa pientä painetta Suomen päätyyn ja se johtaa jäähyyn. Leijonilta Tony Sund boxiin, syynä kampitus.

10. min: Suomella nyt väkevä ote. Painopiste jatkuvasti Tshekin päädyssä.

7.29 MAALI! Leijonat 1-0. Suomelta terävä vastahyökkäys, kiekko päädyn kautta viivaan, mistä Jukurit-puolustaja Axel Rindell toimittaa pelivälineen Tshekki-puolustajan kautta sisään. Rindellille A-maajoukkueuran avausmaali. Teemu Turuselle syöttöpiste.

6. min: Tshekin David Tomasekilta väkevä nousu Leijonien maalille. Säteri kestää.

4. min: Leijonien peli ei meinaa lähteä liikkeelle Tshekin terävän paineen alla. Prahassa käytössä on NHL-kokoinen kaukalo, missä tilaa on normaaliin kansainväliseen kaukaloon nähden vähemmän.

2. min: Tshekiltä alkuun pientä painostusta Leijonien päädyssä.

Kello 21.02: Kiekko jäässä. Suomen ja Tshekin ottelu käynnissä.

------------------------------------------------------

Kello 20.59: Joukkueet jäällä Prahassa. Suomi tänään sinipaidoissa, Tshekki valkoisissa. Paikalla myös pieni määrä yleisöä.

Leijonien maalilla Harri Säteri, Tshekillä Roman Will.

Kello 20.56: Tshekki-ottelun alla Leijonien johto teki merkittävän ilmoituksen tulevaa MM-kisajoukkuetta ajatellen. Leijonien mukaan ei liity yhtäkään pelaajaa SM-liigan finaalijoukkueista. Tuorein lisäys on kevään 2019 MM-kultamitalisti Miika Koivisto.

Kello 20.52: Tshekin EHT-joukkueesta löytyy useita SM-liigasta tuttuja pelaajia kuten Jiri Smejkal ja Libor Sulak.

Kello 20.49: Petri Kontiola johtaa Suomen ykkösketju tämän illan Tshekki-ottelussa. Mukana myös muun muassa Kontiolan tapaan SM-liigassa loistanut Hannes Björninen.

29 Harri Säteri (45 Juho Olkinuora)

Kello 20.44: Tervetuloa Tshekin EHT-turnauksen Suomen ja Tshekin välisen ottelun liveseurannan pariin. Kiekko tippuu jäähän kello 21. Tätä ennen perkauksessa muun muassa molempien joukkueiden kokoonpanot.