Leijonien karmaisevimmasta tappiosta kulunut 16 vuotta – Niklas Hagman katseli paraatipaikalta Peter Forsbergin tasoitusosumaa: "Ei ollut pelirohkeutta lähteä haastamaan"

Suomalaisten verkkokalvoihin on piirtynyt vuoden 2003 jääkiekon MM-kisojen puolivälierä Ruotsia vastaan karmealla tavalla. Leijonat johti ottelua 5-1 ja hävisi lopulta 6-5. Joukkueessa pelannut Niklas Hagman muisteli traagista ottelua MTV Urheilulle.

Samanlaista ei oltu koettu koskaan ennen, eikä varmaankaan enää koskaan tulevaisuudessa. Kaikki näytti hyvältä Leijonien osalta, vajaa puolet oli ottelua pelattuna, Suomi johti 5-1, kotiyleisöllä oli juhlat käynnissä ja sitten tuli Ruotsi.

– En varmaan vieläkään tajua, mitä siinä on tapahtunut. Se johto, kotikisat, Selänteen Teemu iskenyt hattutempun ja sen jälkeen kaikki vain mureni. Jos meillä oli alussa muutama pomppu, niin se kääntyi sitten aivan totaalisesti. En ole koskaan kokenut tuollaista. Ruotsi sai muutaman maalin nopeaan tahtiin ja sen jälkeen lumipallo lähti vyörymään väärään suuntaan ja iski paniikki. Pelaaminen loppui ja yritimme vain puolustaa. Oma peli hajosi täysin ja Ruotsi sai kaikki avaimet siihen peliin, Hagman kertoo. 

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Erityisesti suomalaisia kohahduttanut ja satuttanut oli Peter Forsbergin 5-5 tasoitusmaali. Ruotsalaishyökkääjä lähti oman maalin takaa, purjehti koko kentän läpi ja siirsi kiekon vanhanaikaisella Suomen maaliin.

– Siitä maalista näkee aika hyvin sen, että Forsbergin lähtiessä oman maalin takaa, kaikki lähtivät vain puolustamaan. Annettiin (Petteri) Nummelinin kanssa Forsbergille liikaa tilaa tulla sieltä laidasta ja hän kiepsautti sieltä maalin takaa tasoitusosuman. Se kuvasti hyvin sitä, että ei ollut pelirohkeutta lähteä haastamaan, vaan peruuteltiin ja annettiin turhaa tilaa Forsbergille. Tuollaiset pelaajat käyttävät sellaiset paikat hyväkseen, Hagman sanoo. 

– Tunneskaala siinä pelissä oli aivan uskomaton. Puoli tuntia oli peliä jäljellä ja johdit 5-1. Sitä ei voi kuitenkaan sanoa, että se olisi jo ajatuksissa voitettu. Pikemminkin niin, että jatketaan vain samaan malliin, mennään tästä jatkoon ja nuijitaan Ruotsi kunnolla. Sitten katsot taululle pelin jälkeen ja näet, että olet hävinnyt 5-6. Onnistuttiin mähkimään se peli, Hagman toteaa.

Vaikka pettymys olikin suuri, niin Hagman muistuttaa, että se on vain urheilua. 

– Se oli yksi peli muiden joukossa. Se on ollutta ja mennyttä. Siitä on menty eteenpäin. Ei sitä ole lähtenyt sen ihmeemmin analysoimaan tai käymään läpi. Ei siitä onneksi sen ihmeellisempää mörköä jäänyt, Hagman päättää.

Leijonat kohtaa Ruotsin MM-puolivälierässä torstai-iltana kello 21.15. Ottelua voit seurata MTV3 ja C More Sport 1 - kanavilta sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat