Mainos

Lehtisen venekunta toi Suomelle olympiapronssia!

Silja Lehtisen venekunta on voittanut olympiapronssia purjehduksen match race -luokassa. Suomi voitti pronssilähdöissä Venäjän voitoin 3-1.

Suomi voitti lähdöistä ensimmäisen. Venäjä tuli tasoihin toisessa lähdössä, mutta kahdessa seuraavassa Lehtisen venekunta piti pintansa.

Venäjä teki neljännen lähdön alkuhässäkästä protestin ja tuomaristo selvitti asiaa purjehduspaikalla pitkään. Protesti ei kuitenkaan mennyt läpi.

Lehtisen lisäksi venekuntaan kuuluvat Silja Kanerva ja Mikaela Wulff.

Suomella on Lontoon olympialaisista nyt kaksi mitalia, yksi hopeinen ja yksi pronssinen. Ensimmäisen sai Tuuli Petäjä myös purjehduksesta.

Silja Lehtinen aloitti purjehdusharrastuksen 9-vuotiaana optimistijollaluokassa. Kansainvälisen läpimurtonsa hän teki 2001 voittamalla maailmanmestaruuden nuorten purjehtijoiden Byte-luokassa

Lontoon olympiapaikan hän varmisti Silja Kanervan ja Mikaela Wulffin kanssa Miamin jatkokarsinnassa helmikuussa. Silja opiskelee lääketiedettä ja harrastaa purjelautailua, hiihtoa ja lumilautailua.

Silja Kanerva aloitti kilpapurjehduksen Silja Lehtisen gastina 29er-luokassa vuonna 2003.

Vuonna 2010 hän palasi kaimansa Lehtisen veneeseen tavoitteena Lontoon olympiakisat match racing -luokassa. Kanervan tehtäviin joukkueessa kuuluvat taktiikka, keula ja trimmaus. Urheilu-uran ohella Silja opiskelee oikeustiedettä Helsingin yliopistossa.

Mikaela Wulff on nuoresta 22 vuoden iästään huolimatta ehtinyt olla mukana jo monessa veneessä. Silja Lehtisen match racing-projektiin Mikaela liittyi vuonna 2010. Mikaelan vastuualueita veneessä ovat keula ja trimmaus. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat purjehduksen lisäksi tanssi, pyöräily sekä kiipeily.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.