Mainos

Lehti: Al-Qaida ehkä pernaruttotartuntojen takana

Al-Qaida-järjestö saattoi olla myös Yhdysvaltain viime syksyn pernaruttotartuntojen takana, arveli sanomalehti New York Times tänään.

Yksi syyskuun 11. päivän konekaappaajista, Ahmed Alhaznawi, oli kesäkuussa pyytänyt floridalaista lääkäriä tutkimaan säärihaavaa, jonka hän sanoi saaneensa törmättyään matkalaukkuun kaksi kuukautta aiemmin. Lääkäri Christos Tsonasin määräämää antibioottia löytyi terrori-iskussa kuolleen Alhaznawin jäämistöstä. Tsonasin ja eräiden muiden asiantuntijoiden mukaan Alhaznawin oireet sopivat ihopernaruttoon.

Myös toisen konekaappaajan, Mohammed Attan, kerrotaan kyselleen floridalaiselta farmaseutilta hoitoa selittämättömiin iho-oireisiin käsissään.

Viisi ihmistä menehtyi Yhdysvalloissa kirjeiden välityksellä levinneeseen pernaruttoon. Ensimmäiset tapaukset todettiin lokakuussa lähellä paikkaa, jossa osa konekaappaajista oli asunut ja saanut lentokoulutusta.

Tutkijat näyttivät vielä äskettäin päätyneen teoriaan, jonka mukaan pernaruttoiskujen takana oli kotimainen lähde, kun selvä kytkentä syyskuun terrori-iskuihin puuttui.

New York Times kertoi lauantaina myös, että amerikkalaiset sotilaat uskovat löytäneensä Kandaharin läheltä Afganistanista rakenteilla olevan laboratorion, joka oli tarkoitettu pernaruttobakteerien tuottamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.