Mainos

Lehden virittämä ehdokkaiden arvostelukisa teilattiin netissä – "loanheittoa"

Facebookissa ja muualla internetissä levisi eilen laulajana ja sittemmin muun muassa hyväntekeväisyystyöstä tunnetuksi tulleen Mikko Kuustosen tilapäivitys, johon Kuustonen oli kopioinut Ilta-Sanomista saamansa sähköpostin.

– Hohhoijaa....Keltaiset sivut ovat maineensa veroiset; kuka ikinä olet, älä lähde tähän, Kuustonen kirjoitti. Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimiehen Mika Koskisen lähettämän ja netissä levinneen sähköpostin pääsisältö kuului seuraavasti:

"Arvoisa Mikko Kuustonen

Tervehdys Ilta-Sanomien politiikan toimituksesta. Meillä on käynnissä presidentinvaaliin liittyvä juttuhanke, jossa kaksi kirjailijaa arvostelee sydämensä kyllyydestä sitä vaalin finalistia, jota ei henkilökohtaisesti kannata vaan pikemminkin vastustaa.

Reijo Mäki on jo ottanut haasteen vastaan. Hän haukkuu (Pekka) Haaviston ja vihreät lyttyyn. Ajattelin, että Sinä olisit oiva vastinpari Mäelle kirjoittamaan Sauli Niinistöstä ja kokoomuksesta samanlainen tarina."

Kiivas tyrmäys netissä

Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimiehen lähettämän viestin mukaan kyse olisi ollut hip hop -artistien riimittelyn muodossa käytävän kaksintaistelun tapaisesta sanallisesta mittelöstä Niinistön ja Haaviston kannattajan välillä. Tekstit eivät kuitenkaan päätyneet lehteen, sillä Kuustonen kieltäytyi pyynnöstä.

Lehden idea sai nopeasti ankaran tyrmäyksen Facebookissa ja verkkokeskusteluissa. Ehdokkaiden arvostelu lehden ehdottamaan tyyliin tuomittiin muiden muassa panetteluksi ja loan heitoksi.

Juttuidean kiivas arvostelu sai oman tekstinsä jo tehneen ja idean keksineen kirjailija Reijo Mäen ihmettelemään llta-Sanomien haastattelussa, ovatko vaalit Suomessa niin herkkä asia, ettei niistä saa tehdä poliittista satiiria.

Verkossa julkaistua juttua kommentoi myös Kuustonen, joka totesi, ettei lehden yhteydenotossa puhuttu satiirista.

– Molemmat ehdokkaat ovat vedonneet tukijoihinsa jotta mustamaalauksiin ei lähdettäisi - niinpä kieltäydyin, hän kirjoitti verkkokommentissaan.

Koskinen ei halunnut tänään kommentoida juttuideaa, vaan vastasi, ettei anna aiheesta haastatteluja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.