- pussi pakastewokkivihanneksia - prk simpukoita - siitakesieniä - prk kookoskermaa - prk Creme Vanilla:a - appelsiinimarmeladia
Antti Vahteran ja Leena Lehtolaisen menu:
Friteeratut etanat, anjovikset ja simpukat
Friteeraustaikina:
1 dl jauhoja 1 dl perunajauhoja 0,5 dl leivinjauhetta n. puoli pulloa Vichyä suolaa mustapippuria
Sekoita jauhot keskenään ja lisää Vichy tai vesi. Mausta pippurilla suolalla. Anjoviksia friteerattaessa, jätä suola pois.
Kasta ainekset friteeraustaikinassa ja nosta kuumaan rypsiöljyyn. Friteeraa rapeaksi.
Sienimunakas
3 munaa 0,5 dl kuohukermaa 50 g tuoreita herkku- tai siitakesieniä silputtua lehtipersiljaa 1 rkl voita mustapippuria suolaa
Sekoita munat ja kerma keskenään. Mausta pippurilla ja suolalla. Puolita tai leikkaa sienet neljään osaan. Paista voissa pinnoitetulla pannulla rapeiksi ja lisää lehtipersilja. Paista munakas ja ripottele sienet päälle.
Appelsiiniletut ja vaniljajäätelöä
2 dl maitoa 1,5 dl vehnäjauhoja 1 muna 2 rkl sokeria 1 rkl appelsiinimarmeladia 2 rkl voita Creme vanilja -kastiketta vaniljajäätelöä
Sekoita maitoon munat, jauhot, sokeri ja marmeladi. Paista taikinasta pannulla räiskäleitä. Nosta räiskäleet lautaselle ja kaada kastiketta räiskäleiden päälle.
Kasvispihvit
150 g pakastewokki- vihanneksia 1 muna 0,5 dl kermaa 1 rkl silputtua basilikaa 1 rkl silputtua ruohosipulia mustapippuria suolaa
Silppua sulatetut vihannekset monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää kerma, muna, yrtit ja mausteet. Paista lettupannussa pieniä rapeita pihvejä vähässä oliiviöljyssä.