Lauri Markkasen näyttävä donkki ei riittänyt – Utah taipui vasta jatkoajalla

Koripallon NBA:ssa Utah Jazz kärsi karvaan jatkoaikatappion Houston Rocketsille pistein 126–127. 

Utah oli ottelussa tauolla 13 pistettä tappiolla, mutta kuroi eron kiinni kolmannella neljänneksellä. Kun päätösneljännes päättyi tasan, edessä oli jatkoaika.

Utahin suomalaistähti Lauri Markkanen heitti ottelussa 22 pistettä ja oli joukkueensa kolmanneksi paras pisteidentekijä Jordan Clarksonin ja Collin Sextonin jälkeen. 

Markkanen donkkasi jatkoajalla pallon näyttävästi koriin vieden joukkueensa kolmen pisteen karkumatkalle, mutta Houston onnistui kääntämään ottelun itselleen.

Suomalaisen tarkkuus erityisesti kolmen pisteen heitoissa oli heikko, 27,3 prosenttia. Markkanen upotti 11:stä kolmen pisteen yrityksestään vain kolme. Lisäksi Markkanen kahmi 9 levypalloa, joista kuusi puolustuspäässä.

Houstonin ykkösnimi oli Alperen Sengun, joka pussitti 37 pistettä. 21-vuotias turkkilainen rohmusi 14 levypalloa ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sengunin ohella myös Houstonin Jabari Smith oli pelipäällä ja heitti 24 pistettä.

Tappio oli Utahille harmillinen, sillä joukkue taistelee samoista sijoista Houstonin kanssa. Tappio oli Utahille toinen peräkkäinen, kun Houston taas onnistui päättämään kolmen peräkkäisen tappion jakson.

Utahin kausi jatkuu keskiviikkoaamuna Suomen aikaa ottelulla New Orleans Pelicansia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat