Lauri Marjamäki ihasteli KHL:n kärkipelin tasoa: ”Ei pysty omiakaan moittimaan”

Ilman maalia jääminen kotijäällä ei saanut Jokerien päävalmentajaa Lauri Marjamäkeä murehtimaan, kun KHL:n kärkijoukkue Avtomobilist Jekaterinburg kävi hakemassa pisteet Helsingistä 3-0-voitolla.

Ottelun kaikki maalit syntyivät päätöserässä. Tasainen ja tarkkaa puolustuspelaamista sisältänyt kamppailu kääntyi vieraille, kun Ilja Krikunov sai lopulta ylivoimalla kiekon Jokeri-maaliin kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Laadukas kiekkopeli. Maalipaikoilla ei paljon juhlittu ja voi sanoa, että molemmat kunnioittivat toisiaan ja tiesivät, että (vastakkain) ovat hyvässä tilanteessa olevat joukkueet, Marjamäki kehui KHL:n kärkikamppailun tasoa.

– Vähän tuntui, että peli voisi tulla meille. Pikkaisen pääsimme niskan päälle, mutta sitten tiedettiinkin, että peli ratkeaa erikoistilannepelaamiseen. Nyt me emme saaneet maalia ylivoimalla, ja he tekivät omallaan.

Jekaterinburg tuli Helsinkiin hyvällä pelisuunnitelmalla ja toteutti sitä äärimmäisen sitoutuneesti.

– Tarvii nostaa hattua vastustajalle ja arvostaa sen tapaa puolustaa. Maalin eteen oli tosi vaikea päästä, Marjamäki kommentoi.

– Monta kertaa oli hyvä maalintekopaikka, ja he blokkasivat ja hyppäsivät kiekon eteen. Se on se voittamisen hinta ja sen Jekaterinburg teki erittäin hyvin.

– Sitten taas toisaalta ei pysty omaakaan joukkuetta moittimaan. Kyllä kaiken löimme likoon, mitä löytyi. Oli paikat myös voittaa tämä peli, mutta tällä kertaa näin, Marjamäki analysoi.

Lue myös:

    Uusimmat