Laukkanen pyysi anteeksi natsitervehdystään

Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisema kuva natsitervehdykseen asettautuneesta keihäänheittäjä Juha Laukkasesta sai Laukkasen pyytämään anteeksi tekoaan. -Nöyrin anteeksipyyntö kaikille niille ihmisille ja tahoille, jotka ovat erittäin lapsellisesta käytöksestä pahoittaneet mielensä, Laukkanen sanoi.

Laukkanen kertoi sunnuntaina Edmontonissa Suomen joukkueen tiedotustilaisuudessa, ettei ole juuri silmiään ummistanut viimeisen 24 tunnin aikana. Laukkanen kertoi, että kyseessä oli kahden kymmenen vuotta toisensa tunteneen urheilijan keskinäisestä kujeilusta.

Laukkasen tervehdyksen kohteena oli saksalainen keihäänheittäjä Boris Henry, joka selviytyi keihään finaaliin. -Tervehdys oli minun omaa typeryyttäni, jonka tarkoituksena oli rentouden hakeminen kilpailuun, Laukkanen kertoi.

Laukkanen on omien sanojensa herkkä ja tunteva ihminen. Hän otti tapauksen raskaasti. -Se on saanut täysin järkyttäviä piirteitä. Oman karsintaheittonsa jälkeen Henry oli jäänyt kannustamaan Laukkasta. Henry oli karsinnan jälkeen myös pahoitellut Laukkaselle tämän karsiutumista. Laukkanen myös toivoo, ettei Boris Henryyn kohdistu mitään ikävää tämän takia.

Suomen urheiluliiton SUL:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva toivoo, että tälle asialle pannaan nyt piste. -Sinänsä tyhmä ele, mutta sen taustatarkoitus ei ollut missään mielessä poliittinen. Asialla ei ole puupennin vertaa tekemistä uusnatsien kanssa. Kaikki tietävät toisen maailmansodan perinnön, Kanerva pohti.

Suomen joukkueenjohtaja Jarmo Mäkelä näki, että kyseessä oli kahden urheilijan keskinäinen huulenheitto, jossa molemmat ovat samalla aaltopituudella. -Harmiton vahinko vailla poliittisia virityksiä, Mäkelä sanoi.

(MTV3/STT)

Lue myös:

    Uusimmat