Lauda turhautui Verstappenin kohurangaistuksesta: "Palasimme kivikaudelle"

Mercedes-pomo Niki Lauda ei voi ymmärtää Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin sunnuntaina Yhdysvaltain F1-kisassa saamaa aikarangaistusta.

MAINOS

Meksikon F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55
Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55
Sunnuntai: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Verstappen ohitti kisan päätöskierroksella Ferrarin Kimi Räikkösen ratarajojen ulkopuolelta, mistä tuomaristo lätkäisi hollantilaiselle viiden sekunnin aikasakon. Verstappen putosi rangaistuksen myötä neljänneksi ja Räikkönen pääsi juhlimaan palkintopallille.

Mercedeksen johtokuntaan kuuluvan Laudan mielestä kisatuomariston päätös ei ollut lajin etujen mukainen.

- Kun viime vuonna tuomaristot langettivat rangaistuksia kaikesta, niin meillä oli pitkä tapaaminen Charlie Whitingin (FIA:n kilpailujohtaja) kanssa. Tuolloin sanoimme, että antaa kilpakuljettajien olla kilpakuljettajia, Lauda kommentoi.

- En voi ymmärtää, miksi nyt palasimme kivikaudelle tällaisen päätöksen kanssa, mikä on lajin kannalta huono asia, Mersu-pomo lisäsi.

Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner hymähtää väitteille, että hollantilaiskuskin kisatuomaristosta antamat kärkkäät lausunnot voisivat johtaa FIA:n jatkotutkimuksiin.

- Jos Lewis Hamiltonin sallitaan kitisoida Yhdysvaltain presidenttiä, niin silloin turhautuneen kuljettajan täytyy myös saada ilmaista mielpiteensä, Horner kommentoi saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat