Mainos

Latvia ja Liettua paljastivat laittoman siirtolaisreitin

Rikollisryhmän tarkoituksena oli kuljettaa ihmisiä Moldovasta ja Ukrainasta ensin Valko-Venäjälle ja sieltä Liettuan ja Latvian kautta Keski-Eurooppaan ja Skandinavian maihin.

Latvian ja Liettuan rajavartiostot ovat paljastaneet laittoman siirtolaisreitin, jonka kautta ihmisiä on salakuljetettu Länsi-Eurooppaan ja Skandinavian maihin.

Useita kymmeniä matkustajia jäi kiinni, kun viranomaiset tekivät tehoiskun Latvian ja Liettuan rajalla sekä Riian lentokentällä viime joulukuussa, kertoo uutistoimisto BNS.

Rikollisryhmän tarkoituksena oli kuljettaa ihmisiä Moldovasta ja Ukrainasta ensin Valko-Venäjälle ja sieltä Liettuan ja Latvian kautta Keski-Eurooppaan ja Skandinavian maihin. Matkustusasiakirjoina käytettiin pääasiassa Romanian ja Moldovan passeja. Joissakin tapauksissa reitti kulki Venäjään kuuluvan Kaliningradin kautta.

Keskusrikospoliisin mukaan salakuljetuksella ei ole lainkaan kytköksiä Suomeen.

- Suunta Moldovasta ja Ukrainasta on pääosin Saksaan ja Britanniaan. Suomeen tämä tapaus ei ole heijastunut, rikosylikomisario Jaakko Sonck kertoo.

Majuri Ilkka Herranen Rajavartiolaitoksesta kertoo, että moldovalaisia pyrkii Suomeen aika ajoin väärennetyillä passeilla. Vuoden sisällä rajalla on jäänyt kiinni toistakymmentä miestä ja naista, jotka kaikki yrittivät päästä Suomen kautta johonkin toiseen maahan. Herranen katsoo olevan mahdotonta sanoa, linkittyvätkö pyrkijät Baltiassa paljastuneeseen salakuljetusvyyhteen.

Rajamuodollisuudet muuttuivat Baltiassa

Liettuan rajavartiosto pysäytti viime vuonna lähes tuhat laitonta matkustajaa. Määrä on miltei kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2004.

Liettuan, Latvian ja Viron liittyminen EU:hun toukokuussa 2004 yksinkertaisti rajamuodollisuuksia. Baltian maat ryhtyvät soveltamaan niin sanottua Schengenin sopimusta täysimääräisesti mahdollisesti jo syksyllä 2007, jonka jälkeen rajatarkastukset sisärajoilla poistuvat kokonaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.