Mainos

Lastenpäivä innosti: meluaidasta taideteos

Tänään vietetään kansainvälistä lastenpäivää; YK:n lastenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Ympäri Suomea järjestetään erilaisia tapahtumia.

Vantaalla lastenpäivän kunniaksi paljastetaan valtava, päiväkoti Tirlittanin pihaa reunustavaan meluaitaan toteutettu seinämaalaus. Teoksen on toteuttanut taiteilija Paula Holopainen. Vantaalaisen päiväkodin leikkipihan erottaa kehä kolmosesta vain meluaita. Mutta ei mikä tahansa aita, vaan oikea taideteos. Idea sai alkunsa, kun remontin yhteydessä rumat meluaidat ilmestyivät pihapiiriin.

-Kun remontti oli ohi, aidat olivat massiivinen harmaa kokonaisuus pihalla. Henkilökunnan kanssa virisi ajatus, että jos saatais kivaa kuvallista materiaalia, ja tuotiin se meidän ajatus esiin. Seuraava askel oli, että tekninen osasto oli meihin yhteydessä ja sitten Paula Holopainen kertoi mitä oli suunnittelemassa, kertoo päiväkodin johtaja Hilkka Kerlander teoksen synnystä.

-Se todella antaa tähän pihalle väriä ja ilmettä ja lapsille monia iloisia asioita. Taidemaalari Holopainen täytti 140 neliömetrin kokoisen meluaidan värikkäillä kuvilla, joiden tausta on antiikin ajan taideteoksissa. Aikaa kului neljä kuukautta ja maalia viitisenkymmentä litraa. Taiteilija toteutti työnsä paikan päällä, eikä se lasten seurassa käynyt tylsäksi. -Lapsethan on aina ihania, ja niistä on mukavaa kun tehdään jotain. Pienimmät olisivat tietysti mukana läträämässä värien kanssa, mutta mitään haavereitakaan ei sattunut.

Holopainen on lisäksi laatinut kuviin sadun. Satu kertoo ammoisina aikoina eläneestä kansasta, jonka maata vaivaa kuivuus. Kuningas lähettää matkaan prinsessan ja soturin etsimään elämän vettä. Monien vaarojen jälkeen he löytävät sen, ja kansa pelastuu. Taideteos paljastetaan virallisesti tänään, kansainvälisenä lastenpäivänä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja