Mainos

Lasten iltapäiväkerhojen kysyntä kasvaa vuosi vuodelta

Alakoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tarve kasvaa jatkuvasti. Erityisesti paikkaa hakevat perheet, joissa molemmat vanhemmat käyvät töissä tai opiskelevat.

Varsinkin suurissa kaupungeissa iltapäivätoimintapaikkaa ei ole voitu järjestää kaikille halukkaille. Suurin osa jonoon jääneistä on alakoulun toisen luokan oppilaita.

Alakoululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on perheille ennen kaikkea tapa varmistaa, ettei lapsi vietä iltapäiviä yksin vanhempien työskennellessä, kuvailevat kuntien vastuuhenkilöt.

– On helpompi olla töissä, kun tietää, että lapsi on turvassa paikassa, jossa on kavereita ja tekemistä. Vanhemman ei tarvitse huolehtia siitä, onko nyt syöty - tai ylipäänsä päästy sisälle kotiin. Eivät kaikki meidän ekaluokkalaisista osaa edes ovea avata, toteaa Jyväskylässä toiminnasta vastaava koordinaattori Tella Vuolle-Oranen.

Samansuuntaista palautetta on saatu Helsingissä, sanoo erityissuunnittelija Leena Palve-Kaunisto.

– Helsinki on jo suurkaupunki, eikä täällä yksin liikkuminen ole pikkulapsen asia. Vanhemmat haluavat lapsensa valvottuun ympäristöön.

Soittokierros suurimpiin kuntiin vahvistaa, että hakijoita api-toimintaan on vuosi vuodelta enemmän. Kasvusta kerrotaan muun muassa Helsingissä, Kuopiossa, Tampereella ja Jyväskylässä.

– Kaikki halukkaat eivät tänä vuonna valitettavasti päässeet mukaan. Toive olisi, että ensi vuonna pystyttäisiin jatkamaan edes samoilla ryhmillä, iltapäivätoiminnan suunnittelija Maria Louhimo Kuopiosta toteaa.

Ekaluokkalaisille paikka on pääasiassa onnistuttu järjestämään kaikissa aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestävissä kunnissa.

Tänä syksynä paikkaa vaille jäi Opetushallituksen mukaan yhteensä noin 600 lasta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.