Mainos

Lasse Aapion virastapidätys voimaan heti – Helsingin poliisiin etsitään pian uutta päällikköä

1:39

Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion virasta pidättäminen tulee voimaan heti, kertoo sisäministeriö.

Virkamieslain mukaan virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen käsittelyn ajaksi, jos syyte voi vaikuttaa hänen edellytyksiinsä hoitaa tehtäväänsä.

– Epäily koskee poliisitoiminnassa tapahtunutta virkavelvollisuuden rikkomista. Epäilty on korkea poliisiviranomainen. Kyseessä on johtamiskyky ja myös luottamus poliisin ja muiden viranomaisten toimintaan, sanoo sisäministeriön kansliapäällikkö Esko Koskinen.

Helsingin poliisipäällikön tehtävää hoitaa nyt apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen. Sijaisjärjestely on kuitenkin tilapäinen.

– Talon sisäisillä sijaisuuksilla ei ole tarkoitus toimia kovin pitkään, sanoo Risto Lammi, sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja.

Lammin mukaan Helsingin poliisipäällikön virka avataan lähiaikoina haettavaksi määräaikaisena tehtävänä.

Aapiolle puolet palkasta viranpidätyksen ajan

Kansliapäällikkö Koskinen tarkentaa, että Aapion virasta pidättämisen kesto riippuu ennen kaikkea oikeusprosessin etenemisestä. Syytteet on nostettu toukokuun alussa, eikä niiden käsittely ole vielä alkanut käräjäoikeudessa.

Rikossyytteen vuoksi virasta pidätetty virkamies saa virkaehtosopimuksen perusteella puolet palkastaan. Sisäministeriöstä kerrotaan, että Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikön palkka on 8880,46 euroa kuussa.

Lasse Aapio ei keskiviikkona vastannut STT:n haastattelupyyntöihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.