Lapsiperheiden määrä laski rajusti

Suomalaisten lapsiperheiden määrä on laskenut, kertoo Tilastokeskus.

Vuoden 2010 lopussa Suomessa oli lapsiperheitä yhteensä 582 000. Se on pienin tilastoitu määrä. Määrä väheni edellisvuodesta 1 800 perheellä. Pitkällä aikavälillä katsottuna, perheiden määrä on pienentynyt selkeästi. Vielä parikymmentä vuotta sitten, vuonna 1990, lapsiperheitä oli yhteensä 640 637. Silloin noin puolet väestöstä kuului lapsiperheisiin, kun nyt lapsiperheisiin kuuluu enää 41 prosenttia väestöstä.

Avioparin pyörittämä lapsiperhe vielä yleisin

Yleisin lapsiperhetyyppi on edelleen avioparin muodostama perhe. Vuoden 2010 lopussa avioparin ja lasten muodostamia perheitä oli 61 prosenttia kaikista lapsiperheistä. Avoparin ja lasten muodostamia perheitä oli 18 prosenttia. Rekisteröityneestä parista ja lapsista muodostuvia perheitä oli 267. Yhden vanhemmat muodostamia lapsiperheitä oli viime vuoden lopussa yhteensä 117 800, mikä on viidennes kaikista lapsiperheistä.

Tilastokeskuksen mukaan yleisimpien lapsiperhetyyppien, eli avioparin ja lasten muodostamien perheiden, lukumäärä tulee tasaisesti laskemaan, samalla kun avoparin muodostamien perheiden määrät ovat nousussa.

Suomen lapsiperheistä 10 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia. Niistä kolme prosenttia on perheitä, joihin kuuluu Suomessa syntynyt isä, ja muussa maassa syntynyt äiti. 2,5 prosenttia perheistä on Suomessa syntyneen äidin ja ulkomailla syntyneen isän muodostamia perheitä. Noin viisi prosenttia lapsiperheistä on sellaisia, joissa molemmat vanhemmat tai perheen ainoa vanhempi on syntynyt muualla kuin Suomessa.

Kuva: Colourbox

MTV3/Koti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja