Mainos

Lappeenrannan laulukilpailujen finaali loppiaisena

Lappeenrannan laulukilpailujen ennakkosuosikkina pidetty Laura Pyrrö ei päässyt finaaliin.

-

Lappeenrannan laulukilpailujen oopperafinaalissa loppiaisena esiintyy yhdeksän laulajaa, kuusi naista ja kolme miestä. Välieristä tuomaristo joutui jättämään rannalle monta osaajaa.

Eniten keskustelua ainakin salintäyden yleisön joukossa herätti se, ettei ennakkosuosikkina pidetty sopraano Laura Pyrrö mahtunut finalistien joukkoon. Yllätys oli sekin, että kilpailun kuopukset 23-vuotiaat sopraanot Kaisa Ranta ja Anu Tikkinen ohittivat useita kokeneempia laulajia. Välierissä tuomariston vakuuttivat myös kilpailun molemmat Villet baritoni Ville Rusanen ja tenori Ville Salonen. Rautavaaralainen baritoni Pekka Leskelä on kolmas finalisti miesten sarjassa.

Sibeliusakatemialaisten lisäksi loppukilpailusta löytyy ammattikorkeakoulujen laulunopiskelijoita. Iistä kotoisin oleva sopraano Suvi-Tuuli Kärkkäinen opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulussa Airi Tokolan johdolla. Aiempaa kilpailukokemusta Kärkkäisellä ei ole. Sen sijaan Alavutelainen sopraano Sirkka Lampimäki on menestynyt Kangasniemellä Vox Unica- ja Merikanto -kilpailuissa.

Aiempaa kilpailumenestystä on myös helsinkiläisellä sopraanolla Hanna-Leena Haapamäellä ja mezzosopraano Tiina Penttisellä. Haapamäki opiskelee Sibelius-Akatemiassa Ritva Auvisen johdolla. Penttistä on kilpailuun valmentanut Marjut Hannula.

Loppukilpailussa finalisteja säestää Lappeenrannan kaupunginorkesteri kapellimestari Eri Klasin johdolla. Oopperafinaalin liput myytiin loppuun jo syksyllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.