Länsi-Savo: Kehitysvammainen poika löysi roskiksesta 250 000 euron arvan, mutta omaishoitaja otti sen itselleen – näin vankeuteen tuomitun miehen jäljille päästiin

4:07
Veikkaus tiedotti suurista muutoksista – näin toimitusjohtaja kommentoi uudistusta

Omaishoitajana työskennellyt mies kavalsi kehitysvammaisen pojan 250 000 euron arpavoiton Pieksämäellä. Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi keski-ikäisen miehen vankeuteen törkeästä kavalluksesta, kertoo Länsi-Savo.

Joulukuussa 2018 kehitysvammainen poika löysi Pieksämäen Naarajärvellä sijaitsevan kaupan edustalla olleesta roskakorista Casino-arvan.

Poika tarkistutti arvan kaupan kassalla, ja yllätys oli melkoinen: se oikeutti 250 000 euron voittoon. Kun kassahenkilö palautti arvan voittotositteen kera, 16-vuotiaan pojan kanssa paikalla ollut omaishoitaja otti tositteen haltuunsa.

Omaishoitajan toiminta selvisi jo viikonlopun jälkeen, kun arvan löytänyt poika sekä arvan löytöhetkellä hänen ja omaishoitajan seurassa ollut toinen poika alkoivat kysellä rahojensa perään oppilaskodissa.

Kun henkilökunta tarkisti tarinan paikkansapitävyyttä omaishoitajalta, tämä väitti, ettei poikien löytämissä arvoissa ollut minkäänlaista voittoa. Oppilaskodin henkilökunta teki omaishoitajan toimista ilmoituksen oppilaskodin johdolle, asiasta tehtiin rikosilmoitus.

Puhelutallenne todisti katalan toiminnan

Länsi-Savon mukaan omaishoitaja perusteli toimiaan sillä, ettei hoitokodin asukkailla saa olla hallussaan arvokasta omaisuutta. 

Mies oli kuitenkin soittanut voitosta Veikkaukselle ja käräjäoikeuden mukaan puhelutallenteelta oli käynyt ilmi, että mies oli väittänyt ostaneensa arvan itse ja siten myös ilmoitti omat tietonsa voitonmaksua varten.

Omaishoitaja on perustellut tapausta sillä, ettei tiennyt, miten tilanteessa olisi tullut toimia.

Käräjäoikeus ei uskonut omaishoitajan selityksiä, vaan tuomitsi 44-vuotiaan Hannu Ensio Nakkilan kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä kavalluksesta.

Takavarikoitu 250 000 euron voittoarpa päätettiin palauttaa sen löytäneelle 16-vuotiaalle pojalle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja