Mainos

Land Rover sai vastaansa koiravaljakon – Suomessa järjestetty kisa ratkesi vain kuonon mitalla

2:12

Land Rover ryhtyi kilpasille koirien kanssa, kun auton ja koiravaljakon vetovoimia vertailtiin talvisissa olosuhteissa Pohjois-Savossa sijaitsevassa hiihtotunnelissa.

Arviolta puolet Land Roverilla ajajista omistaa koiran. Ajatus koiravaljakoista innosti automerkin testaamaan, kuinka nelipyöräinen pärjäisi haastavissa talviolosuhteissa perinteiselle koiravaljakolle, joka on ollut arktisten alueiden kulkuväline satojen vuosien ajan. Discovery Sport -katumaasturin kilpakumppaniksi valikoitui valjakkourheilussa Suomen mestaruuden voittanut Laura Kääriäinen kuuden koiransa kanssa.

Kilpa-areenana toimi Leppäjärvellä sijaitsevan Vesileppiksen kilometrin mittainen maanalainen tunneli, jonka lämpötila on jatkuvasti kaksi astetta miinuksella. Koska hiihtotunnelia peittää parin sentin lumivaippa, se on täydellinen paikka testata hiihtotaitojen lisäksi ajamista haastavassa maastossa. Discovery Sport kohtasi kilparadalla kesän jäljiltä lumennälkäisen koiravaljakon.

Koiravaljakko saavuttaa juostessaan noin 35 kilometrin tuntinopeuden, ja Kääriäinen karvaisine tovereineen kiisikin koiravoimalla hevosvoimien rinnalla. Kilpailuun kuului kaksi ratakierrosta. Toisella kierroksella eläimillä oli koneeseen nähden se etu, ettei niiden ajoradalle ollut asetettu lumisia hidastetöyssyjä. Loppujen lopuksi Discovery Sport kuitenkin voitti leikkimielisen kisailun, mutta vain kuonon mitalla.

Nyt Land Rover on omasta mielestään todistanut, että sen Discovery Sport on koiravaljakon tapaan mukavuusalueellaan lumisissa olosuhteissa.

– Iskunvaimennusta ja voimanjakoa keliin sekä maastoon sopivaksi muuttava järjestelmä ynnättynä älykkääseen nelivetoon takaavat, että katumaasturimme viihtyy kaupungin ulkopuolellakin, sanoo testiajaja ja Jaguar Land Roverin pääinsinööri Karl Richards.

Koirat eivät kommentoineet häviötään.

***

3:37

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja