Mainos

Lamborghini suunnitteli hyperauton kolmannelle vuosituhannelle – itsensä korjaava sähköauto, jossa ei tarvita akkuja

Lamborghini on suhtautunut epäilevästi paitsi sähköautoihin, myös turbomoottoreihin. MIT:n kanssa kehitetty konsepti tulevaisuuden hyperautosta kuitenkin osoittaa, ettei italialaisvalmistajalla ole aikomusta jäädä kilpailijoidensa jalkoihin.

Italialainen urheiluautovalmistaja Lamborghini ja Massachusettsin teknillinen korkeakoulu MIT ovat luoneet yhdessä näkemyksen "kolmannen vuosituhannen" hyperautosta.

Lamborghini Terzo Millennio on sähköauto, jossa ei käytetä lainkaan perinteisiä akkuja. Isot akustot ovat nimittäin liian suuria ja painavia nopeisiin urheiluautoihin, ja pienissä akuissa ajosäde jäisi liian lyhyeksi.

Akkujen sijaan Terzo Millennio varastoi energiaa hiilinanoputkista koostuviin superkondensaattoreihin, jotka on mahdollista muotoilla osaksi auton rakenteita. Superkondensaattoreiden etuna on niiden pieni koko ja keveys akkuihin verrattuna, minkä lisäksi hiilinanoputket pystyvät korjaamaan itse itseään ja näin varmistamaan, etteivät esimerkiksi auton rakenteisiin tulleet halkeamat lähde leviämään.

Vaikka Terzo Millennio on visio urheiluautojen hyvin kaukaisesta tulevaisuudesta, voivat superkondensaattoreiden kehityksestä hyötyä myös tavalliset sähköautot. Ennen sitä on kuitenkin päästävä yli superkondensaattoreiden heikkouksista, kuten energian nopeasta häviämisestä. 

Lähde: Lamborghini

***

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.