Laitatko näitä kasvoillesi? Meikkitesterit kuhisevat bakteereita ja hometta

Meikkitesterit sisältävät bakteereita ja hometta jopa sairastuttavia määriä. Laittaisitko sinä meikkiosaston testihuulipunaa huulillesi?

Yhdysvaltalaisen suositun aamujen ajankohtaisohjelman Good Morning American (GMA) mukaan kauppojen meikkitesterit sisältävät bakteereita ja hometta. Eroja eri myyntipaikkojen välillä ei löydetty: olipa testeri sitten peräisin supermarketin meikkiosastolta tai tavaratalosta, bakteereiden määrä oli sama.

Ohjelman toimittajat tutkivat salaa meikkitestereitä, joita ainakin Yhdysvalloissa vaihdetaan keskimääräisesti kerran vuodessa. Näytteitä kerättiin kymmenestä kaupasta kahdesta osavaltiosta. Näytteenotossa käytettiin steriilejä välineitä ja näytteet lähetettiin arvostetun New Yorkin tutkimusyliopiston (NYU) mikrobiologian laitokselle testattaviksi.

Tutkimustulokset paljastivat, millaisia bakteereita ihmiset jakavat keskenään käyttäessään samoja testimeikkejä luomiväreissä, meikkivoiteissa ja huulipunissa. Jopa yksi viidestä testinäytteestä oli huomattavan täynnä bakteereita ja hometta. NYU:n mikrobiologian laitoksen johtajan Philip Tiernon mukaan jotkut testereistä sisälsivät sellaisia määriä bakteereita, että ne voisivat sairastuttaa käyttäjänsä. Samanlaisia bakteerikantoja löytyy myös esimerkiksi supermarkettien ostoskärryjen kahvoista, rullaportaiden kaiteista ja tietokoneiden näppäimistöistä.

Meikkisudit ja -voiteet olivat pahimpia bakteeripesäkkeitä. Meikkiasiantuntijat suosittelevatkin meikkivoidetta kokeiltavan kaulan alueelle kasvojen sijasta. Huulipunan sävyä pitäisi taas testata sormenpäähän – kunhan sormia ei laita suuhunsa edes vahingossa sen jälkeen, tai ne pesee testauksen jälkeen hyvin. Luomivärejä ja rajausvärejä tulisi testata kertakäyttöisellä apuvälineellä, vaikkapa vanupuikolla kämmenselälle.


Kuvat: Shutterstock

Lähde:Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja