Mainos

Laila Hietamies myydyin suomalaiskirjailija

Painosten kuningatar Laila Hietamies täytti jälleen lukijoiden toiveet. Hietamiehen Kesän korkea taivas -romaani on tänään valmistuneiden tilastojen mukaan viime vuoden myydyin kotimainen kaunokirja. Sitä ostettiin noin 75 900 kappaletta.

Sotaromaani

Toisena on yllättäen Aleksis Kiven klassikko Seitsemän veljestä. Siitä myytiin 74 600 kappaletta, varsinkin halvan pokkariversion myynti oli hyvää. Kolmanneksi myydyin oli Väinö Linnan Sotaromaani eli "sensuroimaton" Tuntematon sotilas. Neljännelle sijalle ylsi Harri Nykäsen dekkari Raid ja mustempi lammas.

Käännettyjen kaunokirjojen listaa hallitsevat jännityskirjat. Ykkössijalla on ruotsalaisen Liza Marklundin Uutispommi, jota myytiin 88 000 kappaletta. Toiseksi myydyin oli Patricia Cornwellin Mustalla merkitty. Kolmanneksi eniten ostettiin ruotsalaisen Henning Mankellin Palomuuria.

Tietokirjoista eniten kiinnosti entiseen malliin Mitä Missä Milloin 2001, jota myytiin 72 200 kappaletta. Toiseksi myydyin oli Guinnessin Suuri ennätyskirja 2001 ja kolmanneksi Vuosikirja 2001.

Mauri Kunnas hallitsi jälleen kotimaisten lasten- ja nuortenkirjojen myyntiä. Hänen Koiramäen Martta ja tiernapojat -kirjaa myytiin noin 47 000 kappaletta. Toiseksi ostetuin oli Leea Virtasen Ujon piimän paluu ja kolmanneksi Pirkko-Liisa Surojeginin Suomen lasten eläinsadut.

Suomennetuista lasten- ja nuortenkirjoista kolmen kärjessä ovat luonnollisesti J.K. Rowlingin Harry Potterit. Myydyin on sarjan ensimmäinen romaani Harry Potter ja viisasten kivi, jota meni viime vuonna kaupaksi 95 600 kappaletta. Toisena on vuonna 1999 ilmestynyt Harry Potter ja salaisuuksien kammio, kolmantena viimevuotinen Harry Potter ja Azkabanin vanki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.