Mainos

"Lahtaaja-ahtaajat kaatavat Suomen" - tunteet kuumenevat

Ahtaaja-lakko kuumentaa tunteita nettikeskusteluissa. Jo viikon jatkunut lakko ei kerää sympatiaa MTV:n uutisten kommentointiosioissa. Lakon pitkittyessä kommentoinnit uutisjutuissa ovat lisääntyneet huimasti. Myös tunteet alkavat kuumentua.

on kirvoittanut jo yli 500 kommenttia vajaassa vuorokaudessa. Jutussa AKT:n puheenjohtaja Timo Räty esittelee lakon keskiössä olevaa muutosturvaa esittelevää kaaviota. on puolestaan kerännyt yli 400 kommenttia alle vuorokaudessa.

Ahtaajille saatikka Rädylle ei heru kiitosta eikä ymmärrystä. Kummastusta herättää se, miten vain yksi mies ja 3000 ahtaajaa voivat sulkea Suomen satamat, sekoittaa Suomen viennin ja tuonnin ja maksattaa kustannukset muilla.

- Kuka puolustaisi tavallista ihmistä joka joutuu kärsimään pienen joukon lakkoilun takia? kysyy yksi kommentoijista.

"Lahtaajia", "laiskottelijoita" ja "omaan napaan tuijottelijoita" vaaditaan takaisin töihin. He "tuhoavat Suomen maineen itsekkyydellään". Myöskin ahtaajien työn vaativuus kyseenalaistetaan.

Kuka maksaa ja kuinka paljon?

Ahtaajalakon todellisia kustannuksia on vielä mahdotonta arvioida, mutta jo nyt paperitehtaita on suljettu ja ihmisiä lomautetaan. Paperitehtaiden jälkeen sulkemisvuorossa ovat sellutehtaat ja sahat.

- On se kiva kun oma työpaikka pysähtyy raaka-aineiden puutteeseen ja väki näkee nälkää vaikka kauppa väittääkin jotain muuta. Luulevatko nuo saavansa joskus tukea muilta liitoilta? Saattavat saadakin, köyhä työmies kärsii aina, palstalla ihmetellään.

- Kysymys: Mikä on maailman kallein taulu. Vastaus: Väärin, se ei ole Da VincinMona Lisa vaan Rädyn piirros muutosturvamallista. Arvo, satoja miljoonia ja nousee koko ajan, kommentoija sanoo.

- Räty - mies joka on maksanut yhteiskunnallemme jo miljardi euroa, kirjoittaa yksi kommentoijista.

Harvassa ovat lakon puolustajat, ainakin kommenttiosioissa. Puolustajien mukaan nyt ei taistella vain pienen ihmisjoukon etujen parannuksista, vaan taistelua käydään kaikkien palkansaajien hyväksi.

- Ahtaajat ovat ajamassa muutosturvaa suomalaiseen työelämään, joka vois tulla muillekin aloille, mutta työnantajan ja EK:n toimesta kansalaisille uskoteltu aivan jotain muuta ja ihmiset eivät huomaa kuinka he menevät kuin pässi narussa sinne minne herrat haluaa. Jos ahtaajat saavat tahtonsa läpi niin rutisijat suut kiinni ja tyytykää siihen irtisanomis-suojaan mikä teillä on jos parempaa ette halua, vastaa yksi kirjoittajista.

Kommentoijat ihmettelevät myös sitä, miten ahtaajalakon sovittelua keskeytetään yhtenään - eikö sitä pitäisi käydä kellon ympäri?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.