Mainos

Lahden ammuskelun ääniä ei löydy nauhalta

Lahden ammuskelutapauksen laukaukset eivät ole tallentuneet nauhalle. Näin jutun tutkijat eivät saa poliisiradion nauhalta apua selvittäessään kumpi ampui ensin, surmansa saanut mies vai poliisi. -Nyt ehkä enää oikeuslääketieteellinen tutkimus voi tuoda apua tähän ongelmaan, sanoo tutkintaa johtava komisario Ari Soronen Keskusrikospoliisista.

Lahden torin laidalla asuntonsa ikkunasta ammuskelut mies sai surmansa, kun poliisi ampui häntä rappukäytävässä keskivartaloon viime perjantaina. Poliisi ja 21-vuotias ammuskelija laukaisivat haulikkonsa lähes yhtäaikaisesti.

Tänään kuulusteluissa varmistui, että lahtelaismies oli aloittanut ammuskelunsa torille jo noin kello 17.45. Poliisi sai hälytyksen vasta kello 18.14.

Komisario Ari Soronen toivoo, että tapahtumapaikan ohi kulkenut kolmen naisen ryhmä ilmoittautuisi poliisille. Naiset olivat kävelleet ammuskelijan talon ohi ja ammuskelun alettua he suojautuivat porttikäytävään.

Ammuskelijan katkaistu haulikko oli varastettu tämän vuoden toukokuussa. Poliisilla ei ole tietoa siitä, miten ase oli kulkeutunut lahtelaismiehelle. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, mistä ase oli varastettu.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.