Laatupaita kymmenellä eurolla − Tämä kohde on shoppailijan taivas!

Mauritiuksen-lomalla kannattaa varata aikaa ostoksille. Hintataso on alhainen ja laatu korkea.

Turismia pidetään usein Mauritiuksen pääelinkeinona. Mauritiuksen kunniakonsuli Poppe Taucher tarkentaa, että maan talous nojaa todellisuudessa kolmeen tekijään: tekstiiliteollisuuteen, sokeriteollisuuteen ja turismiin.

Ranskalaiset siirtolaiset toivat aikanaan mukanaan sokerijuurikkaat, tekstiiliosaaminen on puolestaan intialaisten ja kiinalaisten perua.

− Sokeriteollisuus on tänä päivänä suurta: Mauritukselta löytyy 12 tehdasta, joiden ovet ovat turisteille avoimet. Yhdessä tekstiilitehtaassa on 12 000 työntekijää, ja työtä tehdään vuorokauden ympäri, Taucher kertoo.

Edullisia ostoksia

Oletko katsonut, missä t-paitasi on valmistettu? On hyvin todennäköistä, että yhden jos toisenkin pesulapussa lukee Made in Mauritius.

Mauritiuksella valmistetut tekstiilit ovat korkealaatuisia ja paikan päältä ostettuna erittäin edullisia.

− Hyvälaatuinen miesten paita maksaa korkeintaan kymmenen euroa. Tarjontaa on aina t-paidoista villapaitoihin, puhumattakaan kaikista huiveista, mitä heillä on. Joukossa on myös merkkitavaraa. Erityisen edullisia ostokset ovat tehtaanmyymälöissä, Taucher vinkkaa.

Turistin kannattaa tutustua myös paikalliseen jalokivitarjontaan. Hintataso on kohtuullinen ja tuotteet korkeatasoisia.

Mauritiukselta löytyy myös huokeaa täytettä maustehyllyyn.

− Kyseessä on mausteparatiisi, josta saa kaikkea aivan pilkkahintaan. Itse tuon Mauritiukselta myös merisuolaa, jota otan suoraan merestä. Sieltä löytyy kokonaisia suolavuoria.

Mauritiuksen vastine lauantaimakkaralle

Ostosten ohella turistin makuhermoja hellitään monipuolisella ruokatarjonnalla. Mauritiuksella elää sulassa sovussa viisi erilaista kulttuuria, joilla on kaikilla omat ruokaperinteensä.

Ruokaelämyksiä löytyy aina kreolilaisesta keittiöstä eurooppalaiseen ja kiinalaiseen. Raaka-aineet tulevat ennen kaikkea merestä.

− Yksi erikoisuus on eräänlainen miekkakala, blue marlin. Siitä tehdään erilaisia ruokalajeja. Esimerkiksi savustettu miekkakala on melkein yhtä tavallinen herkku kuin lauantaimakkara Suomessa. Tätä kalaa on myynnissä jopa lentokentän tax freessä, Taucher kertoo.

Oluen ystävät ottavat palanpainikkeeksi saaren oman Feenix-panimon mallasjuomaa, joka on saanut myös palkintoja.

− Viinit ovat aika kalliita, koska ne ovat tuontitavaraa, mutta kaikki muu on vastaavasti edullista. Mauritiukselle tuodaan erinomaisia viinejä Etelä-Afrikasta.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja