Mainos

Lääkärit eivät lähes vuoteen osanneet auttaa – nuori nainen löysi vihdoin syyn turvotukseensa

Päivän aikana nuoren naisen vatsa turposi ilman mitään loogista syytä. Vatsalääkäri oli nähnyt saman ongelman monissa suorittamiseen taipuvaisissa naisissa. 

Kun Dominique Astorino muutti San Franciscoon, moni asia hänen elämässään muuttui: työ, ilmasto – ja vatsan muoto. Astorino kirjoitti jo vuonna 2016 Popsugar-sivustolla, miten hänen vatsansa alkoi yllättäen muistuttaa ilmapalloa, vaikka ruokavalio ja treenitavat pysyivät samoina.

– En syönyt enempää ruokaa tai vähemmän terveellisesti, joten tiesin, ettei kyse ole painnonoususta… Varsinkin, koska raskausvatsaa muistuttava mahani katosi mystisesti aamulla, ja vatsani oli taas litteä, Astorino kuvaa.

Päivän aikana Astorinon vatsa kuitenkin turposi ilman mitään loogista syytä. Hän jopa kuvasi itseään ja lähetti kuvat äidilleen, koska ei voinut uskoa tapahtunutta.

– 11 kuukauteen oloni ei ollut hyvä omassa kehossani. En voinut pukeutua istuviin vaatteisiin (eli mihinkään urheiluvaatteisiini), koska tiesin, että jossain vaiheessa alavatsani pullistuisi, Astorino kertoo.

Kuvan lähde Popsugar

Kuvan lähde Popsugar

Koska mikä tahansa saattoi laukaista turvotuksen, Astorino pelkäsi syödä. Toisinaan hän kuitenkin luopui varovaisuudesta ja mässäili – eikä vatsa reagoinut mitenkään.

– Kehoni ei yksinkertaisesti tuntunut omaltani. Pahinta oli, että vaikutti siltä, ettei näköpiirissä ollut selitystä tai loppua tilanteelle.

"Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kukaan oli ehdottanut ideaa"

Astorino kävi lääkärissä. Hän kävi gynekologilla, karsi ruokavaliotaan, hänestä otettiin verikokeita ja jopa hänen kilpirauhastaan tarkkailtiin. Lääkärit eivät löytäneet ratkaisua.

Lopulta Astorino oli kokeillut lähes kaikkea, ja kun hänen ystävänsä ehdotti akupunktiota ja luontaislääkintää, Astorino suostui. Lähes samaan aikaan hän sai ajan hyvältä vatsaelinsairauksia hoitavalta gastroenterologilta. 

Kumpikin hoitomuoto löysi saman syyn turvotukselle: stressi.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kukaan oli ehdottanut sitä, että jokin henkinen voisi laukaista näin voimakkaan fyysisen reaktion, mutta kumpikin (hoitaja) vaikutti varmalta asiasta, Astorino toteaa.

Vatsalääkäri oli nähnyt saman ongelman monissa suorittamiseen taipuvaisissa naisissa. Lääkäri määräsi probiootteja ja luontaisia apukeinoja. 

Nyt Astorino on länsimaista lääketiedettä ja luontaislääkintää yhdistämällä, tasapainoisella ruokavaliolla, unella ja treenaamisella sekä akupunktiolla saanut turvotusoireet vähenemään.

– Minun täytyy vielä työstää stressinpoistoa. Kun sitä (stressaantumista) tapahtuu, turpoamisen koko, vakavuus, epämukavuus ja esiintyvyys ovat kaikki vähentyneet, ja alan viimein tuntea oloni jälleen mukavaksi omassa kehossani.


Lähde: Popsugar 

***


0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.