Lääkäriliitto tyrmää hallituksen panostukset Kela-korvauksiin: "Ei mitään järkeä"

Lääkäriliitto tyrmää hallituksen panostukset Kela-korvauksiin 2:15
Katso video: Lääkäriliitto tyrmää hallituksen panostukset Kela-korvauksiin

Lääkäriliitto ei pidä järkevänä hallituksen Kela-korvauspanostuksia, vaan ehdottaa hanketta, jolla kehitetään yhdenvertaisempaa palvelujen saatavuutta. Liiton johtaja vieraili MTV:n SOS-ohjelmassa.

Koko haastattelu on katsottavissa artikkelin lopussa olevalta videolta.

Hallitus aikoo helpottaa hoitoonpääsyä panostamalla Kela-korvauksiin yli 300 miljoonaa euroa. SOS-ohjelmassa vieraillut Lääkäriliiton johtaja tyrmää suunnitelmat.

– Minun ja Lääkäriliiton mielestä tässä ei ole mitään järkeä. Se johtaa osin tarpeettomaan tai haitalliseenkin kysyntään, mutta ennen kaikkea se ei millään tavalla tue hoidon jatkuvuutta, ja hoidon jatkuvuus on kaikkein tärkeintä, toteaa Lääkäriliiton johtaja Heikki Pärnänen.

Lääkäriliitto olisi ohjannut kyseisen rahan hyvinvointialueille. Liitto ehdottaa lisäksi hallituskauden mittaista hanketta, jolla kehitetään yhdenvertaisempaa terveyttä ja palvelujen saatavuutta.

– Kuvittelemme olevamme pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, mutta sosioekonominen epätasa-arvomme on karmea ja vieläpä paheneva. Köyhimmät ovat kipeimpiä ja saavat huolimatta suuremmasta tarpeestaan vähemmän palveluita. Ei sellaista voi hyväksyä, Pärnänen toteaa.

SOS – Save Our Sote

MTV:n ohjelmasarjassa sote-aiheisiin erikoistunut toimittaja Joonas Lepistö avaa yhteiskunnan tärkeitä teemoja. Asiantuntijoiden ja kansalaisten kokemusten kautta Lepistö kertoo, missä tilassa Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat. Miten sote pelastetaan? 

"Ihminen ei jonossa parane"

Hoitotakuu kiristyy syyskuun alusta. Hoitoon pitää päästä kahdessa viikossa. Lääkäriliitto kiristäisi hoitotakuuta myös erikoissairaanhoidossa, vähintään puoleen nykyisestä puolesta vuodesta.

– Hoitoonpääsyn määräaika pitäisi vähintään puolittaa. Ihminen ei jonossa parane. Riski siitä, että lopputulos on huonompi, kasvaa. Ja sitten tulee seurannaiskustannukset, joita voi tulla pitkittyneistä sairauslomista ja jopa työelämästä syrjäytymisestä.

Katso koko Pärnäsen haastattelu videolta: Näin hoitotakuun toteutuminen tökkii Suomessa.

Hoitotakuu kiristyy terveysasemilla – lääkäriliitto vaatii selvästi tiukempaa hoitotakuuta myös erikoissairaanhoitoon 13:36

Lue myös:

    Uusimmat