Kysely paljasti: Sinkkunaisella saa olla irtosuhteita – mutta niistä seuraa tietty maine

Helmen kyselyssä selvisi, että vapaana sinkkuna saa tehdä, mitä haluaa. Moni kuitenkin uskoi, että runsas irtosuhteiden määrä aiheuttaa naiselle nolon maineen.

Helmi kysyi lukijoiltaan, paljonko sinkulla saa olla sutinaa. Noin 450 henkilöä kävi kertomassa mielipiteensä kyselyssä, jossa selvisi, että naisella saa olla miten paljon miehiä vain. Moni kuitenkin uskoi edelleen, että irtosuhteista seuraa tietty maine.

"Kyllä sinkkuna saa tehdä, mitä haluaa"

Vastaajista huikea 61 prosenttia oli sitä mieltä, ettei sinkku ole tilivelvollinen kenellekään ja saa siksi sutinoida niin monen ihmisen kanssa kuin hänen tekee mieli. Vastaajien mukaan parisuhteessa on aikaa olla saman kumppanin kanssa, ja siksi sinkkuna voi nauttia vapaudesta. Osa vastaajista kuitenkin sortui kaksinaismoralismiin: vaikka sinkkunaisella saikin heidän mukaansa olla miten paljon kumppaneita vain, kevytkenkäisen mainetta oli silti vältettävä.

– Totta kai saa olla miten paljon sutinaa vain, koska sinkkuna ollaan! Kukaan ei rajoita elämää. Kyllä sitä sitten ehtii yhden kanssa kyhnätä, kun sen oikean löytää. Sitä paitsi, etsimistä ne sutinatkin on! Tosin kannattaa kuitenkin vähän katsoa, kenenkään mukaan lähtee, ja ettei ihan joka päivä eri komistuksen kainalosta herää. Voi olla että alkaa nopeasti päästä jakorasian maineeseen...

– Sen verran sutinaa kuin itsestä hyvältä tuntuu. Myös henkisesti. Jos itseä ei ahdista se että entisiä seksikumppaneita on paljon, ja kaikki tapahtuu aikuisten ihmisten välillä ketään loukkaamatta niin siitä vaan.


– Kyllä sinkkuna saa tehdä, mitä haluaa ja kuinka paljon vain! Pääasia on, että pitää huolen ehkäisystä ja siitä ettei hanki itselleen sukupuolitauteja. Ei se Oikea kotona istumalla löydy, pakko on ottaa kontaktia ihmisiin, jotta joskus voisi tärpätä.

– Jokaisen oma asiahan se on, monenko kanssa on, ei sitä kenenkään kukkahattutädin pidä käydä laissa määräämään. Kun tekee asian sutinan toisellekin osapuolelle selväksi, että kyse on yhden yön jutusta, ei kenelläkään pitäisi olla sanottavaa siihen.

– Jokainen päättää itse, millaisia suhteita harrastaa. Jos joku haluaa joka päivä tai yö uuden suhteen, siitä vaan, jos se kerran mukavalta tuntuu. Itse olen sen verran kranttu, että odottelen sitä Mr. Täydellisyyttä!

– Sinkku ei ole tilivelvollinen kenellekään. Sitä paitsi elämässä pyritään onnellisuuteen, ei parisuhteeseen, joka ei kaikille sovi, eikä kaikki sitä edes halua. Itse hyvän 17 vuoden parisuhteen päätyttyä lapset aikuiseksi saatettuna elän kuudetta vuotta sinkkuna ja todellakin voin kertoa, että olen onnellinen sinkkuna.

– Oikeasti, me elämme 2010-lukua ja täällä puhutaan vielä sellaisista asioista kuin naisen maine ja miten se pienillä paikkakunnilla menee, jos on liikaa miesseuraa. Herätkää sieltä 1950-luvultanne jo!

"Ei kannata hankkia tiettyä mainetta"

Vastanneista 30 prosenttia olisi antanut sinkun deittailla "sopivasti", yhden yön suhteita kuitenkin vältellen. Suuri osa vastaajista ei kuitenkaan määritellyt sopivasti-termiä mitenkään. Vastaajat uskoivat, että monen ihmisen kanssa sänkyyn hyppäämisestä seuraa tietynlainen maine, joka voi myöhemmin estää vakavan parisuhteen syntymisen. Myös asuinpaikka saattoi vastanneiden mukaan vaikuttaa suhteiden määrään.

– Jos haluaa vakituisen parisuhteen, ei kannata hankkia tieten tahtoen "tiettyä mainetta"… Koskee niin naisia kuin miehiä.

– Sinkulla saa vaihtua seuralainen usein, saa tapailla monia ihmisiä ja irrotella. Mutta itse kuitenkin kehottaisin vähän miettimään vauhdin määrää, sillä äkkiä saa mainetta, eikä niin hyvää. Itse olen muutaman kerran nähnyt, kun eron jälkeen rikkinäinen ihminen vaihtaa daamia tai herraa jatkuvasti, ja siitä ei hyvää seurannut. Kukin elää tietenkin kuten tahtoo, mutta itse henkilökohtaisesti katsoisin vähän mitä teen, kenen kanssa ja missä.

– Mielestäni liiallisesta yhden yön suhteiden harrastelusta voi jäädä tietynlainen maine.

– Minun mielestä sinkkunaisella saa olla niin paljon sutinaa kuin vaan haluaa, mutta yhden illan juttuja kannattaa välttää. Mieluummin siten että on yks "p*nokaveri" ja muiden kanssa on vain flirttiä ja säpinää.

– Varsinkin pienemmällä paikkakunnalla jutut kulkee ja maine kasvaa. Muuten kyllä vaikka miten paljon, jos vaan vientiä riittää.

– Pienillä paikkakunnilla maine menee helposti, siksi kannattaa vähän miettiä lähteekö joka ilta eri miehen matkaan. Isoissa kaupungeissa ei varmaan ole ongelma, joten antaa mennä vaan.

"Turha ryvettää itseään"

Vastanneista noin seitsemän prosenttia suositteli sinkulle vain hyvin vähäistä sutinaa. Vastaajien mukaan monen ihmisen kanssa makaaminen ei kannata, koska ihminen on luotu olemaan yhden kumppanin kanssa. Moni oli myös huolissaan yhden yön suhteiden luomasta maineesta.

– On turha ryvettää itseään makaamalla elämänsä tyhjyyden vuoksi monien miesten kanssa. Siitä saa vain pahan maun suuhun, kovettuneen mielen ja huonon maineen. Parempi on keskittää huomionsa siihen, miten löytäisi itselleen sen oikean: sitähän naiset kuitenkin loppujen lopuksi aina etsivät.

– Ihminen on luotu yhden ihmisen kanssa yhteen, ei mitään moniavioisuutta tai sinkkuna olemista monien kanssa. Jos tahtoo olla onnellinen, kannattaa olla siveä. Tsemppiä niille sinkuille, joita ei ole vielä onni kohdannut.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja