Mainos

Kyprosta vaivaa paha vesipula

Välimeren maissa ilmastonmuutos näkyy sateiden vähenemisenä. Kyproksella tilanne on vaikea. Maatalous kärsii vesipulasta, ja pääkaupungissa Nikosiassa taloihin ei saada vesijohtovettä läheskään joka päivä.

Tähän aikaan vuodesta maan pitäisi Kyproksella rehottaa vihreänä. Mutta riittäviä sateita ei vain kuulu. Professori Cavit Atalar, Near East University:

- Jos tänä vuonna ei sada kunnolla, en tiedä, miten pärjäämme.

Kyproksella on nähty kuivia kausia ennenkin, mutta nyt tilanne on erittäin paha. Esimerkiksi maanviljelys kärsii kuivuudesta.

Vesipupula pakottaa tiukkaan säännöstelyyn. Esimerkiksi täällä pääkaupungissa Niksosiassa vettä johdetaan taloihin vain kolmena päivänä viikossa, ja muuten asukkaat ovat omien varastojensa varassa.

Täällä on totuttu varastoimaan vettä. Nyt monet ovat hankkineet lisää vesiäilöitä ja kodeissa mietitään, miten vettä saadaan säästettyä.

Kyproksen kreikkalaisten asuttamaan osaan saarta rahdataan koko ajan juomavettä Kreikasta. Se on tietenkin erittäin kallista. Saaren pohjoisosassa, kyproksen-turkkilaisten alueella on puolestaan suuria suunnitelmia. Professori Cavit Atalar, Near East University:

- Viimeisten tietojen mukaan rakennustöiden pitäisi alkaa pian ja a putki olisi valmis kesäkuussa 2009.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.