Mainos

Kynttilöillä tunnelmaa

Kynttilänliekki tuo valoa ja tunnelmaa kaamoksen pimeisiin päiviin. Kun lämpökynttilää polttaa lasissa, syntyy vielä lisää hehkua ja tunnelmaa. Kotimaiset lasintaitajamme ovat luoneet meille paljon kauniita lasituikkuja, joissa lämpökynttilä muuttuu kuin koruksi. Värejä on lähes loputon määrä ja myös värittömillä on omat ihailijansa.

Tris on Alfredo Häberlin suunnittelema tuikkulasi, jonka voi pinota kaappiin. Sen hiotusta reunasta heijastuu kaunis kehä pöydälle.

Heikki Orvolan jo vuonna 1988 suunnittelema Kivi on klassikko. Kivi-tuikku sopii yhteen Mariskooliin kanssa, joka sietää myös kynttilän sisälleen.

Kiven voi yhdistää myös Annaleena Hakatien suunnittelemaan Balloon. Eri muodoista ja väreistä voi yhdistelemällä saada mukavia uusia kokonaisuuksia.

Tuttu hokema "älä jätä kynttilää yksin palamaan" on tärkeää muistaa. Jos vahinko käy, niin sammuta kynttilä tukahduttamalla, älä vedellä.

Harri Koskisen Lantern on upea 60 cm korkeana, mutta hieno on myös matalampi lämpökynttilälle suunniteltu Lantern.

Festivon loi Timo Sarpaneva. Nämä kynttilänjalat ovat luultavasti Suomen suosituimmat. Aina kynttilän ei tarvitse olla pitkä, kun mittaa riittää jalassa. Myös Arkipelago on Timo Sarpanevan käsialaa. Kylmän jäämäisen lasin ja lämpimän liekin yhdistelmä on kaunis. Kylmä ja kuuma samassa, siinä on jännitettä.

Toimittaja: Hanna Sumari
Kuvauksen kynttilät: Iittala

(T.i.l.a. 20.12.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.