Kymmenet tuhannet osoittivat mieltään Orbania vastaan Budapestissa

Kymmenet tuhannet osoittivat mieltään Orbania vastaan Budapestissa 1:02
KATSO VIDEO: Parlamenttitalon viereiselle Kossuth Lajosin aukiolle arvioitiin kokoontuneen jopa satatuhatta ihmistä.

Kymmenet tuhannet ihmiset osoittivat lauantaina mieltään Unkarin pääministeriä Viktor Orbania vastaan ja hänet haastavan Peter Magyarin puolesta maan pääkaupungissa Budapestissa. 

Parlamenttitalon viereiselle Kossuth Lajosin aukiolle arvioitiin kokoontuneen jopa satatuhatta ihmistä.

– Otamme maamme takaisin askel askelelta ja rakennamme suvereenin, nykyaikaisen Unkarin tiili tiileltä, Magyar julisti hurraavalle väkijoukolle.

Magyar on entinen Orbanin hallinnon sisäpiiriläinen, joka kääntyi itsevaltaista pääministeriä vastaan kypsyttyään hallinnon korruptioon. Magyar on kertonut perustavansa uuden puolueen, joka osallistuu sekä EU- että paikallisvaaleihin kesäkuussa.

Orbanin vastustajat toivovat Magyarista maan riitaisan opposition yhdistäjää, joka pystyisi haastamaan Orbanin ja tämän Fidesz-puolueen yksinvallan. Tuoreessa mielipidetiedustelussa Magyarin vielä olemattoman puolueen kannatus oli 11–15 prosenttia.

Orbanin suosio on kärsinyt pahasti sen jälkeen, kun helmikuussa kävi ilmi, että maan silloinen presidentti ja Orbanin läheinen liittolainen Katalin Novak oli armahtanut lasten hyväksikäyttöä peitelleen entisen lastenkodin varajohtajan. Novak joutui eroamaan tapauksen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat