Kymmenet tuhannet osoittivat Italiassa mieltään Ukrainan sodan lopettamiseksi – "Lakatkaa lähettämästä aseita Ukrainaan"

2:50
Ainakin 50 000 mielenosoittajaa kokoontui lauantaina Rooman Piazza Della Repubblica -aukiolle osoittamaan mieltään rauhan puolesta. REUTERS

Kymmenet tuhannet mielenosoittajat ovat viikonloppuna kerääntyneet Italian suurkaupunkeihin Roomaan ja Milanoon vaatimaan Venäjän ja Ukrainan välisen sodan lopettamista. Mielenosoittajat vaativat, että sota tulisi lopettaa rauhanneuvottelujen avulla.

Mielenosoituksiin on osallistunut yli 50 000 protestoijaa sekä yli kymmenen kansalaisjärjestöä. 

Marssijoiden mielestä Ukrainaan aseita lähettäneiden tahojen pitäisi lakata antamasta aseapua, sillä tämä pitkittää sotaa.

– Haluan vain sanoa, että lakatkaa lähettämästä aseita Ukrainaan. On aloitettava rauhanneuvottelut, se on ainoa tie pois konfliktista, kertoo italialainen protestoija Reutersille.

– Ei ihmisiä voi laittaa maksamaan konfliktin hintaa. Hallitukset aloittavat aina konfliktin, mutta tavalliset ihmiset joutuvat maksamaan hinnan, toinen mielenosoittaja kertoo.

Giorgia Melonin johtama Italian uusi hallitus on toistuvasti vannonut tukeaan Ukrainalle, mutta hänen koelitiokumppaninsa Silvio Berlusconi ja Matteo Salvini ovat olleet paljon ristiriitaisempia suhtautumisessaan Venäjän presidentti Vladimir Putiniin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja