Mainos

Kylpylän katto romahti osittain Kuopiossa

Kylpylän sisäkaton romahtaminen Kuopiossa aamulla johtuu todennäköisesti materiaalivirheestä.

Kattolaattoja kannattavat teräslangat olivat syöpyneet poikki, vaikka niiden piti olla haponkestäviä. Rakentamisesta vastanneen Inlook Oy aikoo selvittää, mistä yhtiö oli hankkinut langat rakennusaikaan kaksi ja puoli vuotta sitten.

Kuopiolaisen Rauhalahden kylpylän katto romahti aamulla osittain. Kattolevyt putosivat noin 200 neliömetrin alalta kuntouintialtaan yläpuolelta.

Altaassa oli onnettomuuden aikana uimassa kolme ihmistä, joiden onnistui pelastautua altaaseen pudonneiden levyjen seasta. Hätäkeskuksen mukaan uimarit saivat lieviä kolhuja ja yksi lievästi loukkaantunut kuljetettiin tutkittavaksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Pohjois-Savon hätäkeskus sai tiedon onnettomuudesta aamulla kello 8.55. Kylpyläosaston sisäkatto lähti irtoamaan toisesta reunasta ja sai aikaan ketjureaktion. Suuronnettomuudelta vältyttiin täpärästi, sillä onnettomuusaltaassa oli muutaman minuutin kuluttua alkamassa vesivoimistelu yli kymmenelle hengelle. Vilkkaimpina aamuina aamu-uijia voi olla satakin.

-Kyseessä on 5-6 metrin korkeuteen laskettu välikatto, ei siis kantava rakenne. Katon kiinnitykset pettivät osaston pohjoispäässä ja rakennelma lähti tulemaan nauhamaisesti alas, kertoo valmiuspäällikkö Antti Korhonen Pohjois-Savon hätäkeskuksesta.

Kattolevyt ovat painavaa sementtiselluloosaa, johon on ilmeisesti imeytynyt kosteutta. Katon teräskannattimista osa petti. Kokeissa selviää, olivatko kannattimet haponkestäviä, mitä kuumuus ja kemikaalipitoinen ilma vaativat.

Rauhalahden kylpylässä on kaksi siipeä. Kylpylää laajennettiin ja korjattiin vuosina 2000-2001. Onnettomuus sattui rakennuksen uudessa siivessä. Aiemmin rakennettu siipi ei sen sijaan vahingoittunut turmassa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.