Mainos

Kylmäsavulohi- tai sienitäytteinen tuulihatturulla 24.11.1999

125 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 munaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl persiljaa

Täyte:


200 g valkosipulista tai yrttistä
tuorejuustoa
150-200 g kylmäsavu(kirjo)lohta viipaleina tai
2-3 dl pakastettua kanttarelli- tai suppilovahverosilppua tai
2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
2 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa tai
basilikaa
ripaus valko- tai mustapippuria
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Sulata rasva kattilassa. Sekoita rasvasulaan vehnäjauhot. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä n. 5 min.
Vatkaa seokseen yksitellen munat. Lisää leivinjauhe ja yrttisilppu. Levitä seos tasaisesti leivinpaperille uunipannuun.
Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 min. Anna jäähtyä 2-3 min. ja kumoa varovasti leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon suikaloitu lohi tai sienisilppu. Jos käytät herkkusieniä, leikkaa ne silpuksi ja haihduta pannulla sieni-silpusta neste. Anna jäähtyä.
Lisää seokseen hienonnettua tilliä tai persiljaa ja pippuria sekä viimeksi vaahdotettu kerma. Levitä seos levylle tasaisesti ja kääri rullalle.
Anna rullan maustua jääkaapissa keskiritilätasolla 15-20 min. Pidä paperiin ja vielä muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen saakka.
Rullan voi valmistaa 1-2 päivää aikaisemmin. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä viipaleita ja tarjoa kylmänä. Rulla sopii mainiosti kähvipöydän suolaiseksi leivonnaiseksi ja joulun aikaan glögin kanssa tarjottavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.