Kylmäsavulohi- tai sienitäytteinen tuulihatturulla 24.11.1999

125 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 munaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl persiljaa

Täyte:


200 g valkosipulista tai yrttistä
tuorejuustoa
150-200 g kylmäsavu(kirjo)lohta viipaleina tai
2-3 dl pakastettua kanttarelli- tai suppilovahverosilppua tai
2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
2 rkl hienonnettua tilliä, persiljaa tai
basilikaa
ripaus valko- tai mustapippuria
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Sulata rasva kattilassa. Sekoita rasvasulaan vehnäjauhot. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä n. 5 min.
Vatkaa seokseen yksitellen munat. Lisää leivinjauhe ja yrttisilppu. Levitä seos tasaisesti leivinpaperille uunipannuun.
Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 min. Anna jäähtyä 2-3 min. ja kumoa varovasti leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon suikaloitu lohi tai sienisilppu. Jos käytät herkkusieniä, leikkaa ne silpuksi ja haihduta pannulla sieni-silpusta neste. Anna jäähtyä.
Lisää seokseen hienonnettua tilliä tai persiljaa ja pippuria sekä viimeksi vaahdotettu kerma. Levitä seos levylle tasaisesti ja kääri rullalle.
Anna rullan maustua jääkaapissa keskiritilätasolla 15-20 min. Pidä paperiin ja vielä muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen saakka.
Rullan voi valmistaa 1-2 päivää aikaisemmin. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä viipaleita ja tarjoa kylmänä. Rulla sopii mainiosti kähvipöydän suolaiseksi leivonnaiseksi ja joulun aikaan glögin kanssa tarjottavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat