KUVAT: Robin Williamsin (1951–2014) uralla ikimuistoisia rooleja

Palkittu näyttelijä Robin Williams löydettiin tänään kuolleena. Williams ehti näytellä viidellä vuosikymmenellä.

Näyttelijä Robin Williamsin ura alkoi 1970-luvulla pienestä roolista Can I Do It 'Till I Need Glasses? -elokuvassa. Hän oli lopettanut Juilliard Schoolin näyttelijälinjan kesken vuotta ennen elokuvadebyytin ilmestymistä.

Williams teki runsaasti stand-up-esiintymisiä etenkin uransa alussa, ja hänen uransa alkoikin komediallisista rooleista. Ensimmäinen pääosa oli elokuvasta Kippari-Kalle vuonna 1980.

Näyttelijän läpimurtona voidaan pitää roolia elokuvasta Hyvää huomenta, Vietnam -josta hän oli ensi kertaa ehdolla parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saajaksi. Oscar-ehdokkuuksia tuli kokonaisuudessaan neljä ja viimeinen poiki myös voiton vuonna 1998 parhaasta miessivuosasta elokuvasta Will Hunting

Robin Williams sivuosa-Oscar 1998 2:08

Williams on toiminut ääninäyttelijänä lukuisissa animaatioelokuvissa kuten Aladdin, Robots ja Happy Feet.

Williams on kertonut olleensa alkoholi- ja päihderiippuvainen uransa alkuaikoina 1970- ja 80-luvuilla. Hän lopetti juomisen kokonaan ensimmäisen lapsensa synnyttyä vuonna 1983, mutta alkoi juoda uudelleen 20 vuotta myöhemmin. Näyttelijä kertoi The Guardianin haastattelussa vuonna 2010 käyvänsä viikoittain AA-kokouksissa.

Pitkän uran luonut Williams löydettiin tänään kotoaan kuolleena. Näyttelijä menehtyi 63-vuotiaana.


Lue myös:

    Uusimmat