Kuusamossa syntynyt Hilla rysäytti voimalinjaan Ukrainassa – video näyttää, kuinka lintu voi

Kuusamossa syntynyt maakotka Hillalle sattui onnettomuus muuttomatkalla – toipuu hyvin ja ruoka maittaa 0:18
Katso videolta, kuinka hyvä ruokahalu voimalinjaan osuneella Hillalla on!

Siipeensä saanut maakotka toipuu nyt vauhdilla, todistaa Ukrainassa kuvattu video.

Satelliittimaakotka Hillan muuttomatka on päättynyt ikävissä merkeissä Ukrainassa, kertoo lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö BirdLife Suomi. Viime kesänä Kuusamossa syntynyt Hilla törmäsi Ukrainassa todennäköisesti voimalinjaan niin pahoin, että siiven kyynärvarren luut menivät poikki useasta kohdasta.

BirdLife Ukraina on nyt ottanut Hillan hoteisiinsa. Juuri julkaistu video näyttää, että Hilla on voimistunut hoidossa nopeasti ja ruoka maistuu. Tulevaisuudessa nähdään, voidaanko Hilla vapauttaa luontoon vai jatkuuko elämä esimerkiksi lintutarhassa.

Kesällä 2023 lähettimen sai kolme nuorta maakotkaa, Hilla, Aarni ja Jati, eri puolilla Kuusamoa sijaitsevilla reviireillä. Aarnin kohtaloksi koitui Suomen ankara talvi: lintu löydettiin nälkään kuolleena Salon seudulta tammikuussa. Jati puolestaan on tällä hetkellä Etelä-Ukrainassa.

– Maakotkiin asennettujen lähettimien avulla pystymme tutkimaan minkälaisia uhkia linnut kohtaavat ja millaisia muuttoreittejä niillä on. Samalla saamme tietoa loukkaantumisista ja mahdollisista kuolinsyistä, kertoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa MTV Uutisille.

Katso videolta, kuinka hyvä ruokahalu voimalinjaan osuneella Hillalla on!

Lue myös:

    Uusimmat