Kuulutko joukkoon? Moni suomalainen kaipaa aamuisin omaa rauhaa

Onko sinulla aamuisin sellainen olo, ettet haluaisi kenenkään puhuvan sinulle? Oletko aamuisin tavallista hiljaisempi? Jos näin on, et suinkaan ole ajatustesi kanssa yksin.

Sanotaan, että aamuisin ihminen on herkimmillään, ja vaikuttaa siltä, että tuoreesta suomalaistutkimuksesta saadut tulokset tukevat tätä uskomusta.

"Oma rauha kuuluu aamurutiineihini"

Evidens Oy:n teettämässä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten aamurutiineja ja sitä, millaisia asioita suomalaisten aamurutiineihin kiinteästi kuuluu. Selvisi, että peräti 62 prosenttia kyselyyn vastanneista koki, että oma rauha on osa aamurutiineja. Monelle oma aika on siis aamuisin ensisijaisen tärkeää kun kyse on aamuista.

Myös perheen kanssa seurustelu on tärkeä osa suomalaisten aamuja, sillä 39 prosenttia vastaajista kertoi jutustelun olevan kiinteä osa aamurutiineja.

Peräti 35 prosenttia tutkimukseen osallistuneista nimesi hellyydenosoitukset osaksi aamurutiinejaan. Hellyydenosoituksen kohteena saattaa olla sekä oma puoliso että muu perhe.

Ajan hermolla heti aamusta

Suomalaiset seuraavat tutkimuksen perusteella mediaa hyvin aktiivisesti heti herättyään. Vastaajista 38 prosenttia kertoi uutisten lukemisen tabletilla, tietokoneella tai kännykällä kuuluvan arkirutiineihinsa. Netissä heti aamusta myönsi surffailevansa vastaajajoukosta 37 prosenttia. Paperisen sanomalehden aamuisin kertoi lukevansa 37 prosenttia vastaajista. Radiota kertoi kuuntelevansa 30 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Tutkimus toteutettiin M3-internet-paneelissa 2.–8.9.2014. Vastaajina oli 1172 suomalaista. Tutkimuksen toteutti Fazerin sekä SEK Publicin toimeksiannosta Evidens Oy.

Lue myös:

    Uusimmat