Kuulostaako tutulta? Trump väitti Obaman valmistelevan sotaa Irania vastaan tullakseen valituksi toiselle presidenttikaudelle – lähes 10 vuotta vanhat tviitit kaivettiin esiin

Yhdysvaltain ja Iranin suhteet ilmiliekeissä - Yhdysvallat tappoi operaatiossaan"Lähi-idän tärkeimmäksi henkilöksi"kutsutun iranilaiskenraalin 7:20
Yhdysvallat tappoi operaatiossaan "Lähi-idän tärkeimmäksi henkilöksi" kutsutun iranilaiskenraalin.

Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Donald Trump uumoili 2010-luvun alkupuolella silloisen presidentin Barack Obaman pyrkivän aloittamaan sodan Irania vastaan varmistaakseen uudelleenvalintansa.

Viime päivien tapahtumien jälkeen Trumpin vanhat tviitit ovat nousseet jälleen esiin.

– Tullakseen valituksi Barack Obama aikoo aloittaa sodan Irania vastaan, Trump kirjoitti Twitterissä marraskuun lopulla 2011.

Toisessa tviitissä lokakuussa 2012 Trump kehottaa estämään Obamalta "Iran-kortin pelaamisen" valituksi tullakseen. Trump kehottaa republikaaneja "olemaan tarkkana".

Lisäksi Trump muun muassa arveli Obaman olevan hädissään laskevien kannatuslukujen takia ja tämän aloittavan hyökkäyksen Libyaa tai Irania vastaan kannatuslukujen parantamiseksi.

Trumpin vanhat Twitter-viestit kaivettiin nopeasti esiin sen jälkeen, kun Trump määräsi iskun Iranin Quds-joukkojen komentajaa Qassem Suleimania vastaan. Suleimani kuoli perjantai-aamuna Yhdysvaltojen lennokki-iskussa Bagdadissa, johon Suleimani oli saapunut juuri Libanonista.

Trump ei ole toistaiseksi kommentoinut vanhoja Twitter-viestejään mitenkään. Hän on ainoastaan lähettänyt viestipalveluun kuvan Yhdysvaltojen lipusta.

Iskut ovat kiristäneet jo aiemmin hyvin tulehtuneet Yhdysvaltain ja Iranin väliset suhteet äärimmilleen. Konfliktin pelätään laajenevan, kun Iran on uhannut Yhdysvaltoja vastatoimilla.

Yhdysvallat ilmoitti illalla siirtävänäsä lähes 3 000 sotilasta Kuwaitiin Irakin kupeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat