Kuorma-auton alle jääneen tytön kohtalo koskettaa: Paikalle on tuotu kymmenittäin kynttilöitä – paikalliset tuntevat turmapaikan riskialttiina

2:20
9-vuotias tyttö jäi kuorma-auton alle suojatiellä Espoossa – tällainen on onnettomuusristeys

Eilen Espoon Lähderannassa kuollutta koulutyttöä on muistettu kymmenin kynttilöin ja kukin. 

Eilen illalla otetuissa kuvissa näkyy, kuinka turmapaikka on täyttynyt kynttiöistä. Paikalla on ollut useita ihmisiä muistamassa kuollutta lasta. Pienen lapsen kuolema on järkyttänyt paikallisia.

Jäi kääntyvän kuorma-auton alle

9-vuotias tyttölapsi oli eilen ylittämässä pyörällä suojatietä Lähderannantietä jäädessään kuorma-auton alle. Hän kuoli tapahtumapaikalle.

– Siinä on tällainen iso koppikuorma-auto kulkenut samaan suuntaan alaikäisen pyöräilijän kanssa ja kummallekin on ollut vihreä valo. Oikealle kääntyville ei erikseen ollut punaista valoa, rikoskomisario Klaus Geiger Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi eilen MTV Uutisille. 

– Kuorma-auto oli, hidasta vauhtia kylläkin, kohtalokkain seurauksin kääntynyt pyöräilijän päälle.

Kuorma-auton kuljettaja on myöntänyt teon ja häntä epäillään kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisin mukaan tapauksella ei ole silminnäkijöitä, mutta tilanne on varsin selkeä.

– Tässä on ollut selkeä tilanne, että nuori, pieni pyöräilijä on jäänyt katveeseen.

Paikalliset tuntevat paikan vaarat

Lähellä turmapaikkaa asuvan naisen mukaan alueella on hankalia tienylityksiä. Isojen ruokakauppojen yhteydessä on useita ulosajoteitä ja liikenneympyrä, jossa saa olla niin autoilijana kuin jalankulkijana varovainen.

Hän kertoo, että samaan aikaan jalankulkijoille ja kääntyville palavat vihreät valot vaativat tarkkuutta niin autoilijoilta kuin suojatietä ylittäviltä, sillä kääntyvät ajoneuvot tulevat pahimmassa tapauksessa täysin selän takaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja