Kuori hehkeät kesähuulet

Meikkitaiteilijan vastaukset viikolle 20

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, kuinka huulet kuoritaan, mitä tehdä sähköisille hiuksille ja mikä meikkivoide sopii kuivaihoiselle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Tummat silmänaluset piiloon

Sopiiko tummien silmänalusten peittoon Nivean Perfect Cover 01 light? Kasvojeni iho on ihan vaalea.

Riian vastaus:

Kyllä, Nivean Perfect Cover peitevoide on erinomainen tummille silmänalusille. Siinä on valoa heijastavia pigmenttejä, jotka kirkastavat ja raikastavat katsetta. Kannattaa kokeilla!

Sähköiset hiukset kuriin

Tarvitsen kiperästi apua, sillä tämä vaivaa minua joka päivä! Miten hoitaa sähköisiä hiuksia? Etenkin talvella hiukseni ovat hirveän sähköiset, enkä tykkää pitää hiuksia kiinni. Olisiko jotain hoitoaineita tai jotain?

Riian vastaus:

Hei! Hiuksiin jätettävät suihkutettavat hoitoaineet taltuttavat sähköistä tukkaa. Myös kiiltosuihke toimii erinomaisesti sähköiselle tukalle. Suihkuta tuotteita kuivaan tukkaan ja silota kädellä tukan pinta. Viimeistele vielä kevyellä hiuslakkakerroksella. Huolehdi myös että käyttämäsi hiusharja ja/tai kampa on anti-staattinen, ettei sekään tee tukastasi turhaan liian lennokasta.

Meikki tummaihoiselle

Hei! Minkälaisia meikkejä tummaihoisen kannattaisi käyttää? Ihonvärini on lähinnä Naomi Campbellia. Minkälainen pohjustus minun kannattaa tehdä? Kaikki meikkivoiteet ja puuterit on tehty vaaleaihoisille.

Riian vastaus:

Tummaihoisille sopivat aivan samanlaatuiset meikkivoiteet kuin vaaleillekin. Meillä Suomessa värivalikoimat ovat vielä varsin vaaleita, eli sävyjä tummemmalle hipiälle on saatavilla vain harvoilta sarjoilta.

Nivean valikoimissa on siis tällä hetkellä sinulle liian vaaleita sävyjä, mutta saatat hyvinkin löytää maailmalla matkustaessasi Niveankin valikoimista sinulle sopivan sävyn. Pohjustus saa muuten olla kuten kaikilla ihoilla väristä riippumatta; huoliteltu, luonnollinen ja sopivasti peittävä!

Tilaa kulmakarvan ja luomen väliin

Hei! Nypin kulmani siivenmuotoisiksi melko luonnollisesti. Kulmat itsessään näyttävät hyvältä, mutta ovat matalalla. Miten saisin luomen ja kulmakarvan väliin "enemmän tilaa"? Luomieni liikkuva osa on myös aika pieni.

Riian vastaus:

Hei! Saat luomen ja kulmakarvan väliin lisää tilaa ainoastaan nyppimällä kulmia hieman kapeimmiksi. Jos kuitenkin pidät luonnollisista kulmista, voit levittää kulmaluulle vaaleaa, mattapintaista luomiväriä, joka ikään kuin "suurentaa", eli saa siis sen kohdan näyttämään isommalta.

Koska liikkuva luomesi on myös pieni, levitä vaalea luomiväri myös koko liikkuvalle luomelle.

Silmät pienemmäksi meikin avulla

Hei! Miten saisin suuret vihreät silmäni näyttämään edes vähän pienemmiltä? Ja sopiiko mineraalimeikkivoide rasvaiselle mutta talvisin erittäin kuivalle iholle?

Riian vastaus:

Käytä yksi tumma luomiväri koko liikkuvalla luomelle. Tumma pienentää, vaalea suurentaa. Saat tällä meikkityylillä suurta silmäluomea muodikkaasti esille, mutta samalla myös pienemmäksi. Suosi rajauksena utuista, leveää ja pehmeää kajalrajausta. Mineraalimeikkivoiteet ovat erinomaisia juuri rasvoittuvalle iholle. Talvella suosittelen sinua vaihtamaan meikkivoiteesi kosteuttavammaksi, mutta silti mattapintaiseksi ja ohueksi meikkipohjaksi.

Huulien kuoriminen

Miten huulet saa kuorittua huulikiiltoa varten?

Riian vastaus:

Hei! Joillain sarjoilla on olemassa huulille tarkoitettuja kuorintavoiteita. Voit käyttää myös kasvokuorintaa, mutta kuori ohut huulten ympärysiho hellästi ja kevyesti. Pyörittele kuorintaa vain hetki, huuhtele huolellisesti ja levitä huulille ravitseva huulivoide.

Kuivan ihon meikkivoide

Hei! Olen 18-vuotias tyttö. Minulla on erittäin kuiva iho ja pohdin voitko antaa vinkkejä, millaista meikkivoidetta minun kannattaisi käyttää?

Pohdin myös minkä ikäisenä kannattaa alkaa käyttää ryppyvoiteita?

Riian vastaus:

Moikka! Kokeile Nivean Stay Real meikkivoidetta. Se sopii kaikille ihotyypeille, myös kuivalle iholle. Tuote peittää sopivasti ja sävy mukautuu ihon sävyyn loistavasti. Se on kuin toinen iho. Ryppyvoiteet kannattaa ottaa käyttöön noin 25-30 -vuoden iässä. Jos iho kaipaa tehohoitoa jo nuorempana, voi iholle ottaa kuuriluontoisesti tehokkaamman tuotteen.

Kylmät ja lämpimät sävyt meikissä

Moikka! Voiko kylmä talvityyppi käyttää lämpimiä meikkisävyjä? Minulla on erittäin vaalea punertavaan sävähtävä iho ja ruskeat silmät, joissa on punertavaa ja kellertävää sävyä sekä keskiruskeat hiukset. Voisitko laittaa jotain esimerkkejä meikkituotteista? Tykkään korostaa enemmän silmiä kuin huulia. Kaipaisin myös hyvää poskipunan sävyä, joka antaisi ruusuista hehkua muuten niin kalpealle iholleni.

Riian vastaus:

Uskon että kaikille ihmisille löytyy hyviä sävyjä sekä kylmistä että lämpimistä väreistä. Talvityypille tyypilliset kylmät sävyt saattavatkin kaivata hieman lämpöä vaikka iholle tai huulille, jottei lookista tulee liian viileävivahteista. Testaa Nivean ihanaa Stay Real Terra Powder Aurinkopuuteria, joka antaa iholle lämmintä hehkua. Voit silti käyttää poskipunaksi hentoa roosan vivahdetta, kuten Stay Real Blush poskipunan sävyä 01 Shades of Rose. Huulille ihana sävy on Volume Shine Wonder Full huulikiilto 06 Coral. Kun käytät silmissä kylmiä vivahteita, valitse huulille hieman lämpimämpää sävyä, ja toisinpäin. Näin lopputulos on tasapainoinen ja erittäin vaalea ihosi saa raikkautta ja ihon kuulaus korostuu.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Lue myös:

    Uusimmat