Mainos

Kuopion miekkaiskussa surmansa sai nuori ukrainalainen nainen – näin tapauksesta uutisoidaan Ukrainassa: "Hän kannusti aina muita opiskelijoita"

8:36
MTV Uutiset Live käsitteli sitä, miten Kuopiossa on palattu arkeen alkuviikon iskun jälkeen.

Kuopion kouluiskussa surmansa saanut nainen oli Suomessa opiskeleva nuori ukrainalainen nainen.

MTV Uutisten kanssa yhteistyötä tekevä ukrainalainen 1plus1 -uutiskanava haastatteli Ukrainassa naisen entisen koulun työntekijää. Työntekijä kuvailee naisen kaveripiiriä todella ystävälliseksi.

– He nauttivat ulkona käymisestä. Häntä ei voi kutsua juhlien keskipisteeksi, hän oli enemmänkin tarkkailija. Hän kannusti aina muita opiskelijoita, naisen entisen koulun kuraattori kertoo.

Iskun uhri opiskeli ukrainalaiskoulussa kansainvälistä taloutta. Koulun työntekijän mukaan jokainen opiskelija suuntaa opintojen erikoistumisvaiheessa ulkomaille, ja usein jää sinne.

Surmansa saaneen ukrainalaisnaisen kohtalona oli lähteä opiskelemaan Kuopioon, jossa hän joutui julman henkirikoksen kohteeksi miekkamiehen hyökätessä Savon ammattiopistoon tiistaina.

Koulun työntekijä tunsi naisen neljän vuoden ajalta. Hän kertoo, että uhrin erityisenä kohteena opiskelujen aikana oli turismi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja