Mainos

Kuopion Asuntomessut avautuvat yleisölle

Tänään 16.7.2010 avautuvat valtakunnalliset asuntomessut Kuopion rantamaisemissa tarjoavat malliesimerkkejä energiatehokkaasta rinnerakentamisesta ja asumisen hyvinvoinnin edistämisestä.

Järjestyksessä 41. asuntomessuilla nähdään monipuolinen valikoima pientaloja, joista miltei jokainen on rakennettu rinnemaastoon. Näytteillä on 39 kohdetta, joista omakotitaloja on 34 ja rivitalokohteita on kaksi. Esittelyssä on myös paritalo rantasaunoineen.

– Rakentamisen laatu on lähes poikkeuksetta erittäin korkeatasoista. Suunnittelijat ja rakentajat ovat halunneet näyttää parasta osaamistaan, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen tyytyväisenä.

Kuopion asuntomessujen teeman "Hyvinvointia ja elämänlaatua" mukaisesti asuntomessuilla esitellään asumisen hyvinvointiin, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuja.

Myös harrastukset ja lifestyle on huomioitu messukohteiden rakentamisessa ja taloihin on sijoitettu laadukkaiden työskentelytilojen lisäksi viherhuoneita, kuntosaleja, uima-altaita ja kotiteattereita. Messutalojen kylpy- ja saunatilat ovat esimerkkejä asukkaiden arjen hyvinvoinnin lähteistä.

Taide ja kulttuuri ihmisen hyvinvointia lisäävänä tekijänä liittyy kiinteästi asuntomessujen elämänlaadun teemaan. Messuilla on nähtävillä noin 150 taideteosta ja messuvierailla on mahdollisuus myös osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Asuntomessuilla Kuopiossa on nähtävää ja ohjelmaa tänä kesänä erityisen runsaasti.

– Asuntomessuilla ensimmäistä kertaa järjestettävien ohjelmallisten teemaviikkojen ajatuksena on tarjota kävijälle ajankohtaista asumisen tietoa ja viihdyttäviä elämyksiä uudella tavalla, toteaa Pasi Heiskanen.

Kuopion asuntomessut avautuvat yleisölle perjantaina 16.7.2010 klo 10.00. Messut avaa asuntoministeri Jan Vapaavuori. Avajaistilaisuus alkaa klo 10.30 messualueen keskusaukiolla. Muut juhlapuhujat ovat Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Erkka Valkila ja Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marja-Leena Puputti. Messut ovat auki yleisölle 16.7.-15.8. päivittäin klo 10-18.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.