Mainos

Kuolonkolari ruuhkautti juhannusliikenteen

Liikenneonnettomuus tukki nelostien Mäntsälän eteläpuolella iltapäivällä. Kolarissa menehtyi kaksi ihmistä. Onnettomuudessa törmäsivät kaksi henkilöautoa ja moottoripyöräilijä.

Helsingin suuntaan matkalla ollut henkilöauto suistui toistaiseksi tuntemattomasta syystä yli moottoritien keskirampin vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi moottoripyörään. Henkilöauto oli ajanut moottoritietä etelään päin ja ylittänyt moottoritien keskialueen. Auto oli jatkanut matkaansa moottoritietä väärään suuntaan vastaantulevan liikenteen ohituskaistalla. Henkilöauto ehti ajaa väärään suuntaan noin kilometrin, kunnes törmäsi yhteen vastaantulleen moottoripyörän kanssa.

Sekä moottoripyörän kuljettaja että kyydissä ollut henkilö saivat surmansa. Menehtynyt moottoripyöräilijä oli vantaalainen, vuonna 1971 syntynyt mies. Henkilöauton kuljettaja oli vuonna 1952 syntynyt mies, joka oli kotoisin Tuusulasta.

Nelostien liikenne jouduttiin ohjaamaan vanhalle tielle Haarajoen liittymästä. Tie saatiin auki myöhemmin iltapäivällä.

Mäntsälän pohjoispuolella sattui viiden auton ketjukolari. Myös se ruuhkautti juhannusliikennettä, joka saatiin sujumaan reilua tuntia myöhemmin eli noin kello 15. Ketjukolari tapahtui Mäntsälän Shellin kohdalla ja siinä ensitietojen mukaan vältyttiin henkilövahingoilta.

Poliisi: Ruuhkia myöhään yöhön

Juhannusliikenne etelän teillä oli melko ruuhkaista ja jonoja kertyi moniin paikkoihin. Ruuhkia oli erityisesti kolmos- ja nelostiellä sekä valtatie 67:llä Porvoosta eteenpäin. Liikkuvan poliisin mukaan liikenne sujui kuitenkin melko hyvin.

Nelostiellä Helsingistä Lahteen autot liikkuivat noin 80 kilometrin tuntinopeudella. Mäntsälän eteläpuolella kaksi kuolonuhria vaatineen onnettomuuden jälkeen liikenne nelostiellä saatiin taas kulkemaan lähes normaalilla vauhdilla. Mäntsälän kohdalla liikenteessä oli vielä pieni tukos. Nelostiellä liikkui noin 1 000-1 200 autoa tunnissa.

Liikenne vanhalla Lahden tiellä oli ruuhkaista, mutta sujui lähes rajoitusten mukaisella nopeudella. Jonot muodostuivat, kun osa nelostien autoilijoista kiersi Mäntsälän onnettomuuspaikan Lahden vanhan tien kautta.

Lahden ja Heinolan välillä liikenne kulki alkuillasta kohtuullisella nopeudella. Porvoon kohdalla, jossa moottoritie päättyy, oli kello 18 jälkeen pieni tukos. Liikkuvan poliisin arvion mukaan ruuhkat voivat jatkua myöhään yöhön, koska monet lähtivät matkaan vasta myöhemmin illalla.

Vilkkaimmilla teillä arvioidaan pahimmillaan kulkevan jopa 3 000 autoa tunnissa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.