Mainos

"Kuolematon" Nadine-myrsky pyörinyt Atlantilla jo yli kolme viikkoa

Entinen hurrikaani Nadine on vaellellut Atlantilla reilut kolme viikkoa välillä heikentyen ja välillä vahvistuen. Sen reitti on kääntynyt monta kertaa täysin ympäri. Kestossa se lähestyy jo ennätyksiä.

Nadine syntyi eteläisellä Atlantilla 11. syyskuuta ja on sen jälkeen pyörinyt useita viikkoja Euroopan lähistöllä. Se on välillä vahvistunut hurrikaaniksi ja heikentynyt taas trooppiseksi myrskyksi. Yhdysvalloissa sitä on kutsuttu jo kuolemattomaksi ja päättymättömäksi zombie-myrskyksi.

Nadine on jo kertaalleen pyyhkäissyt Azorien lähettyviltä tuoden sinne sateita ja tuulia. Jossain vaiheessa se näytti suuntaavan kohti Espanjaa ja Portugalia, mutta vaihtoi jälleen reittiään.

– Ilmavirtaukset ovat olleet sellaisia, että myrsky on välillä kääntynyt takaisin kohti lämpimämpiä merivesiä ja saanut jälleen uutta voimaa, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Nyt myrsky näyttää jälleen voimistuvan. Se lähestyy uudelleen Azoreita, missä on torstaina odotettavissa tuulia ja kovia sateita.

– Tämän hetken ennusteen mukaan Nadine on sulautumassa matalapaineeseen, joka suuntaa kohti Pohjois-Eurooppaa. Vielä ei tiedetä, kulkeutuvatko Nadinen rippeet myös Suomeen asti, sanoo Aleksi Jokela.

Yhdysvaltalaisen Hurricane Research Divisionin mukaan Atlantin pisin trooppinen sykloni on kestänyt lähes 28 päivää vuonna 1899. Vuonna 1971 Ginger jylläsi 27 päivää. Keskimäärin Atlantin nimetyt myrskyt kestävät kuusi päivää. Tyynenmeren puolella pisin trooppinen sykloni on 30 päivää kestänyt John vuodelta 1994.

Katso video Nadinen mutkikkaasta reitistä Atlantilla sekä miten hurrikaani syntyy:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.