Kuntavaalien hukkaäänet hämmentävät yhä Vihdissä

Vihdin kuntavaaleista on tehty hallinto-oikeuteen neljä valitusta, joissa vaaditaan uusia vaaleja. Sähköisessä äänestyksessä katosi 122 vihtiläisen ääni.

Nummelan keskustassa sähköisen äänestyksen sotku jakaa mielipiteitä. Tuomas Leppihalmeen mielestä pitäisi järjestää uudet kuntavaalit.

- Kyllä, koska niitä ääniä meni jonnekin bittiavaruuteen.

Paula Mäkelä taas ei pidä menetettyjen äänten määrää merkittävänä.

- Sata ääntä on niin vähän verrattuna siihen kuinka paljon äänestettiin.

Perussuomalaisten ehdokkaana ollut Pasi Salonen jäi arvonnan takia varapaikalle.

- Voi olla, että sieltä olisi muutama ääni tullut, mutta voi olla, että ero olisi revähtänyt toiseenkin suuntaan, Salonen pohtii.

Vihdin kunta on omasta mielestään toiminut ja ohjeistanut oikein, eikä uusia vaaleja sikäli tarvita. Niiden järjestäminen myös maksaisi kymmeniä tuhansia.

- Tässähän on kyse pelkästään siitä, mikä on kuntalaisen oikeus tilanteessa, jossa hän voi itse vaikuttaa vaalin oikeaan suorittamiseen. Ohjeistuksethan olivat hyvin perinpohjaiset, sanoo hallintojohtaja Aira Elolampi.

Hallinto-oikeuteen valittaneen varavaltuutettu Maija Jakan (vas.) mielestä selitys ontuu.

- Ei se ole riittävä peruste. Kun on kysymys vaaleista, järjestelmän täytyy olla niin yksiselitteinen, että se onnistuu. Eivät varmastikaan näissä vaaleissa sähköistä äänestystä käyttäneet halunneet epäonnistua siinä, Jaka sanoo.

Helsingin hallinto-oikeus käsittelee kuntavaaleista tehtyjä valituksia vasta ensi vuoden puolella.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat