Mainos

Kuntainsinöörit pysyvät UIL:ssä

Kuntainsinöörit pysyvät ainakin toistaiseksi Uuden Insinööriliiton (UIL) jäseninä. Kuntainsinöörien KTK:n ylimääräinen edustajakokous päätti tänään valtuuttaa hallituksensa selvittämään jäsenjärjestön ja emojärjestön ristiriitoja. Aikaa annettiin kuukauden verran.

Suuri erimielisyys on KTK:n hallituksen puheenjohtajan Keijo Houhalan mukaan siitä, että UIL:n eri sektorien pitäisi itse saada päättää asioistaan.

Kuntainsinöörejä hiertää erityisesti myös se, että heitä edustaa varapuheenjohtajana UIL:n hallituksessa henkilö, joka ei nauti kuntainsinöörien luottamusta.

Kuntainsinöörit ovat tarvittaessa valmiita viemään riitansa myös oikeuteen, jos ratkaisua ei sitä ennen löydy sopimalla, neuvotteluryhmässä tai välimiesmenettelyssä. UIL:stä irtautuminen on Houhalan mukaan "äärimmäinen keino".

Porokari toivoo loppua "älyttömälle kohkaamiselle"

Uuden insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari on tyytyväinen kuntainsinöörien ratkaisuun. Hän toivoo, että UIL:n kanssa erimielinen ryhmittymä ryhtyisi nyt noudattamaan enemmistöpäätöksiä ja työrauha palautuisi.

- Toivottavasti heillä nyt loppuu tämä älytön kohkaaminen.

Porokarin ensikommentti oli "vau", kun hän kuuli kokouksen päätöksestä.

- Sehän on positiivinen uutinen, eikä mitenkään yllätä minua. Ei meillä ole mitään ristiriitoja; tämähän on kaikki syntynyt vain Keijo Houhalan ja (Akavan puheenjohtajan) Matti Viljasen mielikuvituksessa.

Tämänpäiväinen kokous pidettiin Kuntien tekniset KTK:n edustajakokouksena. Houhala oli aiemmin KTK:n puheenjohtaja. KTK:n ja Insinööriliiton yhdistyttyä UIL:ksi hänet valittiin uuden liiton varapuheenjohtajaksi. Hänet syrjäytettiin näistä tehtävistä äskettäin.

Porokari muistutti, että KTK on lakkautettu liittojen yhdistymissopimuksessa, joten se ei siis olisi edes voinut tehdä päätöstä erota UIL:sta.

Porokari viittaa myös kintaalla sille, että kokous antoi epäluottamuslauseen UIL:n hallituksessa kuntaväkeä nyt edustavalle varapuheenjohtaja Aulis Huikolle.

- Se on aivan sama, mitä tämä kokoustava porukka lausuu, koska sellaista porukkaa ei pitäisi ollakaan. Varapuheenjohtajat on valittu meidän sääntöjemme ja yhdistyslain mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.