Kunnanjohtaja sai 60 ihmistä mukaansa kellon ympäri kestäneeseen tempaukseen: "Monella silmät avautuivat"

Vieremän kunnassa vastustettiin terveyskeskuksensa lakkauttamista kävelytempauksella 2:53
Millaisia keskusteluja kävelyn aikana on käyty? Katso videolta Vieremän kunnanjohtajan haastattelu.

Terveyskeskusten lakkauttamissuunnitelmaa vastustanut kävelytempaus saapui suunniteltuun "lähipalvelupisteeseen" Iisalmeen kello yhdeksältä illalla.

Vieremällä Pohjois-Savossa starttasi tiistaiaamuna kävelytempaus, jolla haluttiin herätellä asiallista keskustelua muun muassa terveyskeskusten lakkauttamissuunnitelmista.

Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen kutsui yhteiselle kävelylle Pohjois-Savon hyvinvointialueen päättäjät ja valmistelijat sekä seutukunnan asukkaat.

Kävely alkoi Vieremän Nissilän kylätalolta aamuyhdeksältä ja päättyi iltayhdeksältä noin viidenkymmenen kilometrin päähän uuteen suunniteltuun lähipalvelupisteeseen Iisalmeen.

Kävelemässä oli noin kuutisenkymmentä ihmistä.

– Pääsimme suunniteltuun aikaan kello yhdeksältä perille. Kävelymatkaa tuli 54 kilometriä, jonka aikana saimme paljon hyvää keskustelua aikaiseksi terveyskeskusten lakkauttamissuunnitelmista. Monella silmät avautuivat, että mitä peruspalvelujen lakkauttaminen tekee elinkeinoelämälle ja kunnalle, Suomalainen kertoi MTV Uutisille.

Kävelytempauksella Suomalainen toivoo saavutettavan arvostusta ihmiselämälle ja tasapuolisuutta palveluiden järjestämiseen hyvinvointialueilla.

– Se mitä täällä nimenomaan haetaan, on arvostus ihmisen elämälle koko Suomessa, että ihmisen elämä ja arki on ihan yhtä arvokasta täällä kuin kasvukeskuksissakin.

– Haluaisin, että jokainen otetaan tasapuolisesti huomioon, ja kyllähän sotepalvelut pitäisi Suomessa järjestää yhdenvertaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat